FOLLOW US: facebook twitter

Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου: Ικανοποιητική η συμμετοχή αλλά υπερβολικά πολλές οι ανάγκες για αίμα

Ημερομηνία: 02-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Με ικανοποιητική συμμετοχή, με νέους και παλαιούς εθελοντές αιμοδότες, πραγματοποιήθηκε χθες στο φουαγιέ της ΠΕ Ηλείας με την τήρηση ολων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος  του 6ου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου Πύργου <<Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ>> με την στήριξη της Μονάδας Αιμοδοσίας του Γ.Ν Πύργου.

Λόγω των  υγειονομικών περιορισμών, η αιμοδοσία έγινε στο φουαγιέ του Διοικητηρίου, όπου έδωσαν το “παρών” πολλοί εθελοντές-αιμοδότες,  γονείς των μαθητών του Σχολείου και αρκετοί συμπολίτες μας με στόχο να χαρίσουν ζωή τους συνανθρώπους μας, καθώς όπως είπε και η Δ/ντρια της Μονάδας Αιμοδοσίας κ. Κωνσταντίνα Πανέτα “οι ανάγκες για αίμα εξακολουθούν να είναι υπερβολικές.

“Η  Τράπεζα αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου έχει μια ιδιαίτερη δυναμική και προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, εθελοντές αιμοδότες  που τους ενώνει η ανθρωπιά κι η αγάπη για τον συνάνθρωπο και όπως ανέφερε οι τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών είναι ανάγκη να πυκνώσουν γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες.”

Το Νοσοκομείο του Πύργου καλύπτει όπως είπε η κ. Πανέτα. μια πλειάδα ασθενών από όλη την Ηλεία και την Τριφυλία, καθώς πέρα από τα έκτακτα περιστατικά τροχαία και χειρουργεία υπάρχουν πολλά ατομα με αιματολογικές ασθένειες που μεταγγίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και που πολλές φορές είναι αναγκασμένα να περιμένουν ακόμα και μια εβδομάδα να βρεθεί μια πολύτιμη φιάλη αίματος με κίνδυνο της ζωής τους. “Πάντα θα κάνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους είναι υγιείς να προσφέρουν αίμα για να σωθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας”.

Από την πλευρό του ο κ. Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, Διαχειριστής της τράπεζας αίματος του έκτου Δημοτικού Σχολείου « Άγιος Χαράλαμπος», τόνισε ότι η αιμοδοσία κύλησε ομαλά και με αρκετή συμμετοχή, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 30 μονάδες αίματος και η διαδικασία συνεχίζονταν ως και το μεσημέρι. Τόνισε δε ότι πρόκειται για την 2η εθελοντική αιμοδοσία του 2020, ενώ η Τράπεζα Αίματος του 6ου Δημοτικού είναι ενεργή από το 2004 και όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί δύο τουλάχιστον αιμοδοσίες ετήσιες, συμβάλλοντας με όλες τις  δυνάμεις στις μεγάλες ανάγκες αίματος που υπάρχουν. Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου και όπως πάντα με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και το θετικό είναι ότι υπάρχουν και αρκετοί νέοι εθελοντές αιμοδότες που ωστόσο μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότεροι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος