FOLLOW US: facebook twitter

Με Μαραμενίδη η Προολυμπιακή ομάδα. «Επένδυση με προοπτική για το Δρέπανο»

Ημερομηνία: 05-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island πέρασε στην ιστορία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο Δρέπανο.

Οι αθλητές έδωσαν τα πάντα, διασκέδασαν «πετώντας» στον ουρανό, οι θεατές αποζημιώθηκαν τόσο από το αγωνιστικό μέρος όσο και από τις παράλληλες δράσεις και ήδη πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται την επόμενη διοργάνωση!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στους άνδρες, πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Κάμερον – Αλέξανδρος Μαραμενίδης (Α.Ο. ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ), δεύτερος ήταν ο Γιώργος Αργυριάδης (Α.Ο. ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ) και τρίτος ο Δημήτρης Μαραμενίδης (Α.Ο. ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ). Την απονομή έκανε η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Νίκη Αναστασίου. Ο Μαραμενίδης είναι πλέον μέλος της Εθνικής ομάδας και θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα διοργανώθηκε αγώνας με διεθνή χαρακτήρα όπου πρώτος αναδείχθηκε ο Τάιγκερ  Τάισον από την Αντίγκουα, δεύτερος ο Κάμερον – Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τρίτος ο Ουλίσε Ντιρίπερ (Γαλλία). Την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού, εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Στην κατηγορία Kite Foil στους under 19 την πρώτη θέση πήρε ο Πέτρος Κονταρίνης (Αθηναϊκός Ναυτικός Όμιλος). Την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Αιμιλία Κωστή (ΝΑΟ ΚΕΚΡΟΨ) με τον διοικητή της 5ης περιφερειακής διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος και αρχιποπλοίαρχος, Ευρυβιάδη Σαπουνά να κάνει την απονομή.

Στους άνδρες πρώτος ήταν ο Κωνστανίνος Αργυριάδης  (Α.Ο. ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ), με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα  Πελετίδη  να κάνει την απονομή.

Στην κατηγορία TT:R under 17 κορίτσια την πρώτη θέση πήρε η Ανδριάνα-Μαρία Ζέρβα  (ΙΟ Πατρών) και την απονομή των βραβείων έκανε η Βούλα Αυλωνίτου (Μέλος ΔΣ ΕΙΟ). Για την UNDER 19 την πρώτη θέση πήρε η Αιμιλία Κωστή (ΝΑΟ ΚΕΚΡΟΨ) και τα βραβεία έδωσε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος (μέλος ΔΣ της ΕΙΟ). Στην κατηγορία TT:R, γενικά στα κορίτσια την πρώτη θέση πήρε η Μαρία Τσιφρηκά  (ΙΟ ΠΑΤΡΩΝ) και την βράβευση έκανε ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων Πελοποννήσου της ΛΟΥΞ, Δημήτρης Μαρλαφέκας.

Στην ίδια κατηγορία για τα αγόρια Under 17 πρώτος βγήκε ο Πέτρος Κονταρίνης (ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ) και την απονομή έκανε ο προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών της «ΤΙΤΑΝ», Νίκος Παπαγεωργίου.  Στην Under 19 ξανά πρώτος ήταν ο Πέτρος Κονταρίνης και την απονομή έκανε ο operation manager της Coffee Island, Νίκος Κούτρας.

Ο Πέτρος Κονταρίνης ήταν πρώτος και στην γενική κατηγορία ανδρών TT:R και την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης συντονισμού, διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.racingrulesofsailing.org/documents/4492/event?name=open-kite-2022

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ KITE»

Η διοργάνωση αποτελεί επένδυση για το Δρέπανο με προοπτική για το μέλλον, για ένα προϊόν όπως είναι το kite , που πουλάει πάρα πολύ». Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστας Καλογερόπουλος και πρόσθεσε: «Για να γίνει το Δρέπανο μόνιμος τόπος διεξαγωγής του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ή ας πούμε κάτι που είναι ποιο εφικτό, να γίνει κεντρικό σημείο του Kite στην Ελλάδα, υπάρχουν οι δυνατότητες αλλά πρέπει να υπάρχουν και συνέργειες και ανθρώπινη παρέμβαση. Το πρώτο βήμα έγινε. Είχαμε μία καταπληκτική συνέργεια ενός Ομίλου με εμπειρία, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και ενός Ομίλου με εμπειρία, που έχει μεγάλα όνειρα για το Kite, ο οποίος είναι το Cape Drepano και οι φορείς που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων. Συνεπώς έχουμε τη μαγιά. Από εδώ και μπρος πρέπει να φτιάξουμε εγκαταστάσεις και να διαμορφώσουμε τον χώρο. Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε έναν αγώνα, ο οποίος μας καθιέρωσε και είναι ιστορικός, η Ομοσπονδία στήριξε τη διοργάνωση με τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να υπάρξει live streaming και χιλιάδες που ασχολούνται σε όλον τον κόσμο με το kite τον παρακολούθησαν. Περιμένουμε πολλά από αυτό το άθλημα στον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Έτσι θα γίνει η Πάτρα προορισμός για ειδικό αθλητικό τουρισμό. Μας ενδιαφέρει κάθε φορά ο τόπος να αναδεικνύεται περισσότερο και τα οφέλη να αυξάνονται».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ»

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Νίκη Αναστασίου, στον χαιρετισμό της τόνισε: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή. Γιατί ολοκληρώθηκε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula kite. Και ο Κάμερον – Αλέξανδρος Μαραμενίδης είναι το πρώτο μέλος της Εθνικής ομάδας. Το άθλημα είναι πλέον Ολυμπιακό και ελπίζω να ο Μαραμενίδης να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024».

ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΛΕΧΑΣ: «ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»

Ο Πρόεδρος του Cape Drepano Ντίνος Μπέλεχας ανέφερε: «Είμαστε ευχαριστημένοι απόλυτα από το αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν όλα άψογα ενώ και ο κόσμος έδειξε μεγάλη αγάπη για την διοργάνωση αλλά και τα μουσικά δρώμενα. Οι προσδοκίες μας είναι μεγαλύτερες και κάθε χρόνο θα βάζουμε το λιθαράκι μας για να γίνεται καλύτερο. Μπορεί όλα να τελείωσαν και να ξεστηθούν τα σκηνικά, αλλά θα είναι στημένο στην καρδιά μας και θα δίνουμε τα πάντα».

ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ: «ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ»

Ο Κάμερον-Αλέξανδρος Μαραμενίδης δήλωσε: «Άφησα την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα και να μετάσχω στο πρωτάθλημα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βγήκα πρώτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μεγάλωσε πλέον η πίεση για μένα, γιατί θέλω να δώσω τα πάντα για την Ελλάδα. Να πάμε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Παρισιού». Τέλος για τις συνθήκες στο Δρέπανο ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμανίδης πρόσθεσε: «Εξαιρετικό μέρος για kitesurf. Είναι τρομερές οι κλιματικές συνθήκες. Η διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή».

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ»

Ο Δήμαρχος Πατρέων επισκέφτηκε το Δρέπανο και αφού παρακολούθησε μέρος της τελευταίας ημέρας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, γιατί για να βγει μια τέτοια εκδήλωση, σημαίνει πως έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ευχές σε όλους με την πίστη πως κάθε χρόνο θα διοργανώνουμε τέτοιους είδους εκδηλώσεις». Το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής (ΝΔ), Χριστίνα Αλεξοπούλου (ΝΔ), Ιάσωνας Φωτήλας (ΝΔ), Κωνσταντίνος Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ) που απεύθυναν χαιρετισμό.

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ

Αργά το βράδυ στο 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island έβαλε την …υπογραφή της η Μαρίζα Ρίζου με τη μεγάλη συναυλία της. Με τα τραγούδια της ταξίδεψε τους πάντες σε όμορφα μονοπάτια σε μοναδικούς ρυθμούς. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία που θα τη θυμούνται όλοι.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Πατρέων. Η Coffee Island αποτέλεσε  τον επίσημο χρυσό χορηγό της διοργάνωσης η οποία πλαισιώθηκε με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Ως ασημένιος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΛΟΥΞ, και χάλκινοι χορηγοί οι Τιτάν , Ολυμπία Οδός, Cape Drepano Watersports, KiteSurf Greece και Belehas Transfer Solutions. Τέλος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών είναι η Super Cargo.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα στιγμιότυπα της πρώτης μέρας:

https://www.youtube.com/watch?v=DTF89xGSens


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος