FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια στην Ηλεία – Επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τα λιμάνι Κατακόλου & Κυλλήνης

Ημερομηνία: 06-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν και φέτος στην Ηλεία τα Θεοφάνεια, όπου θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νομού ο καθαγιασμός των Υδάτων, με το κρύο ωστόσο λόγω «Ηφαιστίωνα» να είναι τσουχτερό.

Στο Δήμο Πύργου το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Φώτων, θα είναι όπως κάθε χρόνο το Κατάκολο, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή. Ο δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προσκαλούν τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους Φορείς και όλους τους Συμπολίτες μας στην Τελετή Καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου και στο λιμάνι «Ιωάννης Λάτσης», προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού. Η έναρξη της Θείας Λειτουργίας θα είναι στις 7 το πρωί και η τελετή του Αγιασμού εντός του Ναού θα ξεκινήσει στις 10 ακριβώς. Η τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου, όπου οι πιο… τολμηροί κολυμβητές θα πέσουν στη θάλασσα για να ανασύρουν το Σταυρό. Μετά το πέρας της Τελετής θα επακολουθήσει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τού Δ.Λ.Τ.Π. και μικρή δεξίωση στην αίθουσα του καταστήματος « ΚΑΡΟΥΣΟΣ» .

Στο Δήμο Ήλιδας ο Καθαγιασμός των Υδάτων θα γίνει με κάθε επισημότητα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου ανήμερα των Θεοφανείων. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως της Σωτήρος στο Παλούκι Αμαλιάδας (Σωτηρούλα) και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου παρουσία των αρχών,  φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας.

Στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, θα είναι όπως πάντα το λιμάνι της Κυλλήνης. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Κυλλήνης, θα ακολουθήσει στις 11.30 το πρωί, η τελετή Αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά την επίσημη δοξολογία σε όλες τις εκκλησίες του Δήμου, η Τελετή Αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11.30π.μ. στη Γέφυρα του Αλφειού ποταμού στην Τοπική Κοινότητα Άσπρων Σπιτιών και την ίδια ώρα στο Λοξοτό Γεφύρι στην Τοπική Κοινότητα Κακοταρίου.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος προσκαλεί όλους τους Δημότες, τις Αρχές και τους Φορείς της περιοχής όπως συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, ο Αγιασμός των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Στην παραλία της Τ.Κ Κάτω Σαμικού στις 11.30 το πρωί, στην Γέφυρα της Τ.Κ Σέκουλα στις 11 το πρωί και την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί θα γίνει παράλληλος εορτασμός των Θεοφανείων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην γέφυρα της Τ.Κ Τρυπητής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος