FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο Κατάκολο: Από τη θαλαμηγό «Christina O» η ρίψη του Σταυρού που βρέθηκε στο βυθό από δύτες

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Κατακόλου, με 16 κολυμβητές να αψηφούν το τσουχτερό κρύο και να βουτούν στα παγωμένα νερά για τον Τίμιο Σταυρό, χωρίς όμως να καταφέρνουν να τον εντοπίσουν.

Ο Σταυρός εντέλει ανασύρθηκε από δύτες, και συγκεκριμένα από τον υπασπιστή του Λ.Σ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο και τον ιδιώτη Στάθη Μπίνη, οι οποίοι και τον παραδώσαν στο Δήμαρχο Πύργου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις από το Δήμο Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κατακόλου από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό παρουσία πλήθους κόσμου και αρχών του τόπου και αμέσως μετά, η τελετή αγιασμού των υδάτων, πραγματοποιήθηκε από την ιστορική θαλαμηγό του Ωνάση «Christina O» παρουσία και του σημερινού ιδιοκτήτη της, του Ιρλανδού Ivor Fitzpatrick.

Αν και όπως προαναφέραμε βούτηξαν 16 κολυμβητές μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, λόγω του βάθους στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού, ο Τίμιος Σταυρός δεν ανευρέθη…

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα στο σκάφος την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου και του ιδιοκτήτη της «Christina O» και ακολούθως στο κέντρο «Καρούσος» έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Κοινότητας και συλλόγων.

Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων παρακολούθησε πλήθος κόσμο μεταξύ αυτών οι βουλευτές Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, αντιδήμαρχοι, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος