FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα και φέτος η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Πύργου

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:

Με λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ο εορτασμός του Πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τον Ι. Ναό της Αγίας Κυριακής όπου την παραμονή θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τω θρησκευτικών εκδηλώσεων που ανακοίνωσε η Ι. Μητρόπολη Ηλείας ανήμερα της πανηγύρεως θα τελεστεί από τις 7 το πρωί η Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Χαράλαμπο στον Ι. Ναό Αγίας Κυριακής, χροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.

Στην συνέχεια στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπου με την συνήθη διαδρομή Ἁγίας Κυριακῆς, 28ης Ὀκτωβρίου (πεζόδρομος), Πατρῶν, Ἑρμοῦ, Αὐγερινοῦ, Κουρτίου, Γερμανοῦ, Πατρῶν, Μανωλοπούλου, Μπιζανίου, Πλατεία Δικαστηρίων και επιστροφή στον Ι. Ναό Αγίας Κυριακής.

Στην πανήγυρι του Αγίου Χαραλάμπους θα  συμμετέχουν πέραν του Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, οι Μητροπολίτες Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ κ. ΔΑΝΙΗΛ, Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,  ὁ Επίσκοπος Ἀνδρούσης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ και ο Επίσκοπος Ωλένης  κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5μμ θα ψαλλεί ιερά Παράκληση υπέρ υγείας και ειρήνης του κόσμου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Πύργου  ο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ θα παραστεί  και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.  Να σημειώσουμε ότι η 10η Φεβρουαρίου είναι αργία για την πόλη του Πύργου και θα είναι κλειστά σχολεία, υπηρεσίες και η τοπική αγορά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος