FOLLOW US: facebook twitter

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!: Με «κουτσές» Εφορευτικές επιτροπές διεξήχθησαν οι χθεσινές εκλογές στην Ηλεία με τις τέσσερις κάλπες

Ημερομηνία: 27-05-2019 | Συντάκτης:

Στις θέσεις τους όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πλην ελάχιστων περιπτώσεων έκτακτης αναπλήρωσης

Με μικρά προβλήματα που αφορούσαν για μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση- φαινόμενο που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια-  την απουσία μελών των Εφορευτικών επιτροπών, καθώς η στελέχωση των εκλογικών τμημάτων του νομού ήταν ελλιπής, κύλησαν χθες οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Το γεγονός αυτός δημιούργησε αρκετές καθυστερήσεις και μεγάλες ουρές σε πολλά εκλογικά τμήματα, ενώ τα κενά προσπάθησαν να καλύψουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τον γραμματέα και μεγάλη βοήθεια προσέφεραν και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των συνδυασμών και κομμάτων που συνεισέφεραν στην διανομή των ψηφοδελτίων στους εκλογείς. Ελάχιστα ήταν και τα προβλήματα που αφορούσαν τους δικαστικούς αντιπροσώπους καθώς στα δύο πρωτοδικεία Πύργου και Αμαλιάδας δεν εμφανίστηκαν τελικά στις θέσεις τους το πρωί 14-15 δικαστικοί αντιπρόσωποι αλλά έγινε αμέσως αναπλήρωσή τους και έτσι η ψηφοφορία κύλησε κανονικά. Να σημειώσουμε ότι σε αυτές τις εκλογές, πέρα από τους δικηγόρους, χρέη δικαστικών αντιπροσώπων έκαναν και προϊστάμενοι υπηρεσιών ΠΕ, καθώς και Δ/ντές σχολείων.

Η Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Όλγα Βασιλάκη, υπεύθυνη για την εκλογική διαδικασία στο Πρωτοδικείο Πύργου, μιλώντας στην Πρωινή χθες το μεσημέρι, τόνισε ότι όντως υπήρχαν αρκετά προβλήματα με τις Εφορευτικές επιτροπές, ωστόσο το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και οι κάλπες άνοιξαν παντού στις 7 το πρωί και η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς απρόοπτα. 

Ωστόσο οι εκλογές αυτές ήταν πρωτόγνωρες, καθότι αφενός τα εκλογικά τμήματα διπλασιάστηκαν, συνολικά ήταν 626 και οι κάλπες ήταν τετραπλές, κάθε εκλογικό τμήμα είχε χωριστεί σε Α και Β τμήμα, στο Α διεξήχθησαν οι Ευρωεκλογές μαζί με τις περιφερειακές και στο Β οι δημοτικές με τις τοπικές. Το μεγάλο μπέρδεμα για τους ψηφοφόρους, καθώς φάνηκε, ήταν η κάλπη με τα τοπικά συμβούλια, αφού ο περισσότερος κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος για το τι ακριβώς αφορούσε και η ψήφος έπεφτε λίγο στην… τύχη! Βέβαια αυτό θα φανεί στο αποτέλεσμα, μετά την καταμέτρηση. Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τα αποτελέσματα στα 119 εκλογικά τμήματα που είχαν κάτω από 300 ψηφοφόρους, όπου οι κάλπες ήταν μαζεμένες και οι 4 στον ίδιο χώρο και μένει να αποδειχθεί πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό για τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε το Πρωτοδικείο Ηλείας, οι πρώτοι σάκοι αναμένονταν μετά τις 9 το βράδυ, αφού εκτός από την καταμέτρηση υπέρ των συνδυασμών, θα ακολουθήσει και καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, διαδικασία που θα αργήσει και θα βρίσκεται σε εξέλιξη όλη τη νύχτα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος