FOLLOW US: facebook twitter

Με καθυστέρηση και σε δύο στάδια τα περιοριστικά μέτρα

Ημερομηνία: 23-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Μάσκες παντού και ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων. Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία. Σε εφαρμογή από το πρωί της Παρασκευής (24/12).

Σε δύο στάδια θα «τρέξουν» τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η εφαρμογή τους ξεκινά το πρωί της Παρασκευής (06.00) και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου (2022) με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να εισηγηθεί το δεύτερο «κύμα» μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τη νέα χρονιά τα μέτρα θα επικεντρωθούν στη διασκέδαση (ωράριο), αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία.

 

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε:

  • Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (εκτός από την εστίαση)
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας ΚΝ-95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα σε όλες τις πύλες της χώρας, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ την δεύτερη και τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους.

► Όπως διευκρινίστηκε για τις δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και στην εκκλησία και στα θέατρα και τα σινεμά.


Ο υπουργός έκρινε επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής «Όμικρον» δεν εξήγησε όμως γιατί ενώ στο Μαξίμου γνώριζαν δεν ενεργοποιήθηκαν νωρίτερα. Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά στα ΜΜΜ και στη χρήση διπλής μάσκας αν αναλογιστεί κανείς πως εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση μιλούσε για αμελητέα διασπορά αρνούμενη να λάβει ουσιαστικά μέτρα.


► Το υπουργείο Υγείας επανέλαβε πως παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση παρά το γεγονός πως το μέτρο αμφισβητείται ανοικτά με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» να επιχειρηματολογεί γιατί «τα self test είναι κοροϊδία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος