FOLLOW US: facebook twitter

Με καθυστέρηση, ξεκίνησαν τα μπάνια τα άτομα με αναπηρία – Τοποθετήθηκε στις “Πλάκες” Κατακόλου ο μηχανισμός Seatrac

Ημερομηνία: 15-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Το καλοκαιρινό κολύμπι στη θάλασσα, μόλις ξεκίνησε για τα άτομα με αναπηρίες καθώς με μεγάλη καθυστέρηση, εγκαταστάθηκε επιτέλους το Seatrac, ο μηχανισμός που τους επιτρέπει να απολαύσουν τη θάλασσα.

Το seatrac, εγκαταστάθηκε στην παραλία «Ρενάτα» τις γνωστές «Πλάκες» στο Κατάκολο με τα μέλη των Συλλόγων ΑμΕΑ να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη μεγάλη καθυστέρηση αλλά και την χαρά τους, που επιτέλους μπορούν να κολυμπήσουν.

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», τόνισε ενδεικτικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου επισημαίνοντας πως «χύσαμε τόνους ιδρώτα αποκλεισμένοι στα σπίτια μας σε ένα νομό που κατά 60% βρέχεται από την θάλασσα κι ευχαριστώ τα μέλη μας για τον αγώνα που κάναμε. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Νικολάου καθώς και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας στην Περιφέρεια που με φιλότιμες προσπάθειες και υπερβάλλοντας κατά το δέον τα καθήκοντα τους μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την πολιτική ολιγωρία και τις καθυστερήσεις, να παλέψουν με το θεριό της γραφειοκρατίας, ώστε να τοποθετηθεί το Σίτρακ. Η τοποθέτηση του μηχανισμού προσθέτει κι ένα παραπάνω αστέρι στο tourist code του λιμένα Κατακόλου που είναι στα συν για την κρουαζιέρα».

Παράλληλα, ο κ. Παπαναγιώτου, ανέφερε ότι σύντομα θα τοποθετηθεί αντίστοιχος μηχανισμός στην Κουρούτα αλλά και στην παραλία της Αγίας Μαρίνας καθώς και στις Θίνες Βαρθολομιού και τη Γλύφα. Όσον αφορά το Δήμο Πύργου, επισήμανε ότι «δεν έχει ξεκινήσει καν την διαδικασία, εκτός ΕΣΠΑ, κι από τις πληροφορίες που έχουμε ούτε στον δήμο Ζαχάρως υπάρχει κάτι».

Από την πλευρά του ο ταμίας του Συλλόγου Γιάννης Πετρόπουλος τόνισε πως

«Όπως οι αρτιμελείς έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα έτσι και τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα στη ζωή και δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα επίσης» τόνισε ο Γιάννης Πετρόπουλος, ταμίας του Συλλόγου και πρόσθεσε ότι «κάθε μπάνιο στη θάλασσα για εμάς ισοδυναμεί με επτά φυσικοθεραπείες. Φανταστείτε πόσο καλό μας κάνει… πρέπει τα μηχανήματα αυτά να τοποθετούνται νωρίτερα κι όχι να κοντεύει ο Αύγουστος».

Το «παρών» στην εγκατάσταση του Seatrac έδωσε ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάκης Αντωνόπουλος, μεταφέροντας όπως είπε τη συμπαράσταση του προέδρου και συνολικά το Δ.Σ. στους ΑμεΑ τονίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν. «Είναι υποχρέωση μας να κάνουμε την ζωή τους καλύτερη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος