FOLLOW US: facebook twitter

Με καθοδήγηση προς τα … φακελάκια

Ημερομηνία: 31-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των νοσοκομειακών γιατρών που τάσσονται κατά των νέων αλλαγών εκτιμούν ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα οδηγήσουν όχι απλά στη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος στη δημόσια Υγεία, αλλά θα αυξήσουν και τα φακελάκια.

Θεωρούν ότι όσοι γιατροί θέλουν να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τις τσέπες των ασθενών θα τους θέτουν μπροστά στα εξής διλήμματα:

-Για να χειρουργηθεί κανείς στο ΕΣΥ τις πρωινές ώρες θα πρέπει να περιμένει ακόμη και 2 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις και πολύ παραπάνω.

-Εάν επιθυμεί ένας ασθενείς να επισπεύσει τη διαδικασία θα μπορεί να χειρουργηθεί από τον γιατρό του δημοσίου σε ιδιωτική κλινική αλλά έναντι υψηλής αμοιβής αφού θα πληρώνεται αδρά και η κλινική.

Έτσι η προτροπή πιθανώς να είναι πως μπορεί να κάνει την επέμβαση στο δημόσιο νοσοκομείο στα απογευματινά χειρουργεία, αλλά με …τα μισά χρήματα που θα έδινε στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας ένα φακελάκι μικρότερης αξίας.

Ένα αλισβερίσι που εκτυλίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες στο ΕΣΥ χωρίς καμία κυβέρνηση να έχει λάβει μέχρι στιγμής μέτρα για την κατάργησή του φαινομένου.

Πάντως οι αλλαγές από περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο Γκάγκα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ. Πολλοί βουλευτές αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθούνται λίγους μήνες πριν τις κάλπες αφού δέχονται τις διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος