FOLLOW US: facebook twitter

Με κάθε Επισημότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Λιμάνι της Κυλλήνης, την Κάτω Παναγιά και το αλιευτικό Λεχαινών

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:

Με το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε», που έψαλλαν o Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος και οι Σεβαστοί Πατέρες, πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Σταυρού στα νερά της Κυλλήνης. Η χαμηλή θερμοκρασία και τα παγωμένα νερά, δεν αποθάρρυναν τους 4 νεαρούς που βούτηξαν στην θάλασσα με τον Χρήστο Μπακογιάννη να πιάνει πρώτος τον Σταυρό στην Κυλλήνη και τον Διονύση Αλεξόπουλο στην Κάτω Παναγιά.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος ευλόγησε τους θαρραλέους νεαρούς, που αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα παγωμένα νερά και τους χάρισε από έναν ασημένιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι της Κυλλήνης αποτελεί κορωνίδα του Δήμου και ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουν να εντάξουν οσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα ώστε να αναβαθμιστεί. «Στόχος μας, είναι το λιμάνι να γίνει ένα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Λιμάνι, που θα ανοίξει τις πύλες του και προς την Ευρώπη. Καλή Χρονιά. Χρόνια πολλά με υγεία και φώτιση σε όλες και όλους».

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.

Μετά τη τελετή του εορτασμού των Θεοφανείων ακολούθησε δεξίωση στην ισόγεια αίθουσα του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, που προσέφερε ο Δήμος.

Καθαγιασμός των υδάτων έγινε και στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών με τρεις «γενναίους» να βουτούν στα παγωμένα νερά για τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός, που τον έπιασε πρώτος ο Νικήτας Πουτακίδης ο οποίος και έλαβε ως δώρο έναν χρυσό σταυρό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος