FOLLOW US: facebook twitter

Έπεσαν οι πρώτες τουφεκιές!: Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε χθες το κυνήγι και στην Ηλεία-Πανέτοιμοι οι κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού

Ημερομηνία: 21-08-2020 | Συντάκτης:
-Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ο αριθμός των κυνηγετικών αδειών που εκδόθηκαν

Οι πρώτες τουφεκιές έπεσαν χθες από τους κυνηγούς της Ηλείας, πρώτη μέρα έναρξης της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021 καθώς σύμφωνα με την νέα Ρυθμιστική απόφαση θήρας, το κυνήγι άρχισε στις 20 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2021 με εξαίρεση τη θήρα αγριοκούνελου, η οποία επιτρέπεται μέχρι τις 10 Μαρτίου 2021. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι του νομού, από τις 7 Αυγούστου όπου ξεκίνησε η έκδοση αδειών θήρας από τα γραφεία τους όπου προσέρχονταν οι κυνηγοί τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό είτε για να εκδώσουν νέες κυνηγετικές άδειες είτε για να ανανεώσουν τις ήδη υπάρχουσες, είναι πλέον πανέτοιμοι για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Την πρώτη περίοδο δηλαδή από τις 20 Αυγούστου και έως τις 15 Σεπτέμβρη όπου πληθαίνει στη συνέχεια το είδος των θηρεύσιμων ειδών που μπορούν να κυνηγήσουν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, επιδίδονται στο κυνήγι του τρυγονιού ενώ σιγά- σιγά αρχίζει το ορτύκι και το κυνήγι της φάσσας για την περιοχή μας. Σε δεύτερη φάση ακολουθεί το κυνήγι του αγριογούρουνου, της τσίχλας και της μπεκάτσας ( τα δύο τελευταία από΄Οκτώβριο) και του λαγού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΘΗΡΑΣ | TASTV.gr | Τα νέα της ...

Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος και φέτος ο αριθμός των κυνηγετικών αδειών που έχει εκδώσει ως τώρα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου είναι σχεδόν ίδιος με πέρυσι, έως και χθες είχαμε 403 κυνηγετικές άδειες εκ των οποίων οι 7 ήταν καινούργιες και πρόκειται για νέους κυνηγούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε οι τοπικές άδειες θήρας είναι 136, οι περιφερειακές είναι 137 και οι γενικές – που περιλαμβάνουν άδεια κυνηγιού σε όλη την Ελλάδα- είναι 130, μοιρασμένες δηλαδή ισόποσα. Σε ερώτησή μας αν οι κυνηγοί έχουν επηρεαστεί από την πανδημία ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου τόνισε ότι οι αριθμοί των κυνηγετικών αδειών αποδεικνύουν ότι ο κορονοϊός δεν έχει επηρεάσει αρνητικά την απόφαση τους να βγουν για κυνήγι, γιατί είναι μια δραστηριότητα που γίνεται στην φύση, μέσα στα δάση, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και συνάθροιση πολλών ατόμων, άρα ο κυνηγός είναι ασφαλής. Ο κ. Αντωνόπουλος ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου καλή κυνηγετική σεζόν και ζήτησε οι κυνηγοί να τηρούν όλα τα μέτρα για ένα ασφαλές κυνήγι για να μην έχουμε ατυχήματα και ένα χόμπι να μετατραπεί για κάποιους από αμέλεια και έλλειψη προσοχής σε τραγωδία. Τέλος συνέστησε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι και εκείνοι που γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα δάση μας, να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και όπου δουν καπνό ή ένδειξη πυρκαγιάς να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική. « Οι κυνηγοί είναι εκείνοι που βρίσκονται πολλές ώρες στα δάση και πέρα από το κυνήγι οφείλουμε να είμαστε αυτοί που θα προστατεύουμε το περιβάλλον για να υπάρχουν και θηράματα».

Ανατροπή με περισσότερες άδειες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Θετικά είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας, αφού όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Μουσάς η θεώρηση των αδειών και η έκδοση νέων, κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι. “Ήταν και για μας μια έκπληξη, θα λέγαμε ότι έγινε η ανατροπή, αφού θεωρήθηκαν ως τώρα περίπου 250 άδειες θήρας, περισσότερες από πέρυσι την ίδια εποχή και υπάρχουν και πολλοί που έρχονται αργότερα για τις άδειές τους γιατί κυνηγούν χειμερινά θηράματα, από Οκτώβριο και μετά. Όπως αποδεικνύεται η οικονομική κρίση αλλά και ο κορονοϊός που δημιουργεί μια ανασφάλεια γιατί δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα και για το κυνήγι ή αν θα υπάρξει κανένα νέο lockdown, δεν επηρέασαν τους κυνηγούς. Ή κυνηγετική περίοδος αρχίζει με αισιοδοξία και καλούς οιωνούς και να ευχηθούμε σε όλους τους κυνηγούς καλή σεζόν και ένα ασφαλές κυνήγι”.

O νεαρότερος νόμιμος κυνηγός μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Π.  Γκάντζος που έκλεισε μόλις τα 18 και έβγαλε άδεια κυνηγιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος