FOLLOW US: facebook twitter

Με καινοτόμα Αμερικάνικη τεχνολογία τα οργανικά λιπάσματα της Ηλειακής βιομηχανίας λιπασμάτων GECAP

Ημερομηνία: 31-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Μια καινοτόμα και πρωτοποριακή καλλιεργητική λύση Αμερικάνικης προέλευσης, τα οργανικά λίπασματα ECOLAND και τη σειρά «LEXUS», παρουσίασε η Ηλειακή βιομηχανία λιπασμάτων GECAP σε γεωπόνους και αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Στην εκδήλωση, που έγινε σε ταβέρνα στο Κορακοχώρι, ο εκπρόσωπος της εταιρίας, γεωπόνος Κώστας Γεωργίου, περιέγραψε το νέο αυτό είδος λιπάσματος, που προέκυψε έπειτα από πολλά χρόνια πειραματισμού και σε συνεργασία τόσο με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όσο και της χώρας μας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, που είναι κόκκοι λιπάσματος επικαλυμμένοι με την ψυχρά μέθοδο οργανικής ουσίας από υψηλής ποιότητας επεξεργασμένο λεοναρδίτη με μικροοργανισμούς, ο οποίος εισάγεται από βόρειες χώρες και κύρια από Νορβηγία, όπου υπάρχουν τα καλύτερα κοιτάσματα του ορυκτού.

«Με την καινούρια αυτή μέθοδο καταφέραμε να βάλουμε την οργανική ουσία με τους μικροοργανισμούς πάνω σε κάθε κόκκο ξεχωριστά του λιπάσματος. Έτσι οι παραγωγοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία των δύο εφαρμογών, που έχει και κόστος και ταλαιπωρία, αλλά γίνεται μία μόνο εφαρμογή με μία λίπανση και χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται η δομή του εδάφους», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

To λίπασμα ECOLAND είναι ιδανικό για βασικές καλλιέργειες της περιοχής όπως καρπούζι και βιομηχανική ντομάτα. Αντίστοιχα η σειρά LEXUS περιλαμβάνει λιπάσματα ίδιας τεχνολογίας για καλλιέργειες όπως πατάτα, αμπέλι, ελιά, εσπεριδοειδή, καρπούζι και ντομάτα.

Η σημασία του εδάφους

Στο κύριο μέρος της παρουσίασης, ο γεωπόνος Ιωάννης Κουκουφίλιππος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τις καλλιέργειες το έδαφος και η επίδραση των οργανικών ή χημικών συστατικών του στην ανάπτυξη των φυτών. Εξήγησε ακόμη τους μηχανισμούς επίδρασης διαφόρων στοιχείων που εμπεριέχονται στα λιπάσματα (φώσφορος, ασβέστιο, κάλιο, άζωτο κλπ) στην ανάπτυξη των φυτών και τόνισε την αναγκαιότητα παρουσίας οργανικής ύλης στις καλλιέργειες, ώστε να εξισορροπούνται αυτές οι επιδράσεις.

Η βιομηχανία GECAP ιδρύθηκε το 1996 και βρίσκεται στην Ανδραβίδα Ηλείας, επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η εμπορία λιπασμάτων. Η παραγωγή λιπασμάτων γίνεται  χρησιμοποιώντας α’ ύλες προερχόμενες από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του εξωτερικού. Το κομβικό σημείο που βρίσκεται η μονάδα, η εμπειρία των μετόχων της, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, συνθέτουν μια εταιρεία που μπορεί ν’ ανταποκριθεί με ευχέρεια στις απαιτήσεις των πελατών της και στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ελληνικής γεωργίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος