FOLLOW US: facebook twitter

«Αφιερώνουμε 5 λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε ζωή»: Με ικανοποιητική προσέλευση η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Στέλνοντας το μήνυμα «δίνουμε αυτό που μπορούμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη»  ο Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας διοργάνωσε χθες μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία, στο φουαγιέ του Συνεδριακού  Κέντρου του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας από τις 9 το πρωί ως τις 1.30 το μεσημέρι, με ικανοποιητική συμμετοχή. Ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας, η εθελοντική αιμοδοσια έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς υπάρχουν αρκετοί πλέον ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα και βεβαίως αποτελεί μια συνειδητή πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των αιμοδοτών από τους κινδύνους της πανδημίας και η ροή των αιμοδοτών ήταν ελεγχόμενη οπότε δεν δημιουργήθηκε κανένα προβλημα. Παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες ανταποκριθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και έτσι όλα πήγαν κατ΄ευχήν.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας Θοδωρής Τσίπας τόνισε ότι η  «πραγματοποιούμε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων περιφέρειας Ηλείας εθελοντική αιμοδοσία προκειμένου να ενισχύσουμε και την τράπεζα αίματος του συλλόγου. Είναι μία πράξη αγάπης ζωής το να αφιερώνεις 5 λεπτά από το χρόνο σου και να δίνει ζωή σε ανθρώπους που το έχουν τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη ιδιαίτερα στην εποχή μας όσοι πραγματικά μπορούν να δώσουν αίμα πρέπει να δώσουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.»

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Κωνσταντίνα Πανέτα ανέφερε ότι «Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, η προσέλευση των υπαλλήλων αρκετά καλή και ευχαριστούμε πολύ για τα αίματα που μας έχουνε δώσει, με αυτά θα βοηθήσουμε τους ασθενείς του νοσοκομείου μας. Η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να γίνει κτήμα σε κάθε Ηλείο πολίτη γιατί έτσι παίρνουμε ασφαλές αίμα για τους ασθενείς» .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος