FOLLOW US: facebook twitter

Με το φόβο του 2007 για την αντιπυρική στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 11-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

foties-krestena2007b

Δύσκολες οι φετινές καιρικές συνθήκες – Κλειδί η ξηρασία

Το θέμα της αντιπυρικής προστασίας απασχολεί έντονα τους φορείς του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αυτή τη χρονιά, που οι καιρικές συνθήκες και η γενικότερη πορεία από το χειμώνα προς το καλοκαίρι θυμίζουν έντονα το 2007. Οι λιγοστές βροχές, η ανάπτυξη της βλάστησης και άλλα δεδομένα δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην επαναληφθούν οι τραγικές στιγμές που ζήσαμε προ εννέα ετών.

mpalioukosΜιλώντας χθες για το θέμα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος τόνισε πως «θα πρέπει φορείς και πολίτες να ενσκύψουμε και να περιορίσουμε τον κίνδυνο των πυρκαγιών όσο μπορούμε. Βλέπουμε ότι φέτος θα έχουμε ανάλογες συνθήκες με το 2007 και πραγματικά ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μέσα στο χειμώνα Φεβρουάριο μήνα, όπου είχαμε απρόσεκτες συμπεριφορές αγροτών είχαμε επεκτάσεις πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις. Πόσω μάλλον το καλοκαίρι. Θέλουμε και την προσπάθεια των δημοτών δίπλα στη δική μας για το σκοπό αυτό, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο» σχολίασε ο δήμαρχος.

Από την άλλη ανέφερε πως οι πρόεδροι των χωριών ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να καθυστερήσουν τους καθαρισμούς των αγροτικών δρόμων ώστε να μην εξελιχθεί ξανά η βλάστηση. Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο των καθαρισμών.

Ο κ. Μπαλιούκος αναφερόμενος στα δάση που υπάρχουν στα όρια ευθύνης του δήμου τόνισε ότι εξετάζονται τα δάση αυτά που έχουν περιαστικό χαρακτήρα και έντονη δραστηριότητα των πολιτών, όπως είναι στην παραλία μας, τα δάση στην Ανδρίτσαινα, στην Κρέστενα και στα Μακρίσια.

foties-krestena2007

«Για όλη την πυρόπληκτη ζώνη του 2007, η αντιπυρική προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Κατά συνέπεια όλα τα διαθέσιμα μέσα θα διοχετευτούν σε αυτή την κατεύθυνση. Όμως κάποια πράγματα θα κριθούν και στην κινητοποίηση της πολιτείας. Πόσο άμεση θα είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αν θα υπάρχουν κονδύλια στους φορείς για καθαρισμούς και εργασίες. Δεν έχουμε άλλοθι γιατί γνωρίζουμε πως μπορεί να συμβεί το κακό και να προχωρήσει από τη μια περιοχή στην άλλη. Τα φαινόμενα αυτά είναι απρόβλεπτα και χρειάζεται μια συνολική προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων των φορέων» συμπλήρωσε ο δήμαρχος που παράλληλα επισήμανε πως η δημοτική αρχή θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα των καθαρισμών των ιδιόκτητων οικοπέδων και αγροτεμαχίων εντός και εκτός οικισμών με την επιβολή προστίμων σε όσους δεν προχωρούν στους καθαρισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος