FOLLOW US: facebook twitter

Με Final-8 το Κύπελλο Ελλάδας

Ημερομηνία: 07-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι διοργανώσεις της Ε.Ο.Κ. έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επέλαση του κορωνοϊού. Τα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών παραμένουν στον… πάγο, ενώ και η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έχει αναβληθεί επ’ αόριστον. Στην Ομοσπονδία ήθελαν η διοργάνωση να ολοκληρωθεί με τον πιο ομαλό τρόπο και να βρεθεί νικητής στο γήπεδο. Να μην μπει παύλα δηλαδή στη διοργάνωση. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna, η πρόταση που προκρίθηκε ήταν αυτή της διεξαγωγής Final-8, ώστε να γίνουν και τα παιχνίδια των προημιτελικών και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η διοργάνωση. Για πρώτη φορά, λοιπόν, θα έχουν Final-8 στον θεσμό του Κυπέλλου, για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου Ελλάδας. Το φορμάτ του Final-8 είναι συνηθισμένο στην Ευρώπη και τη φετινή σεζόν θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας, ώστε να βγει ο μεγάλος νικητής του θεσμού.

Υποψήφια η Ρόδος

Φυσικά, θα γίνει υπό τη μορφή «φούσκας», καθώς στόχος είναι η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ομάδων, διοργανωτών) σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας. Ήδη μάλιστα έχει εντοπιστεί και η πρώτη υποψήφια για τη διεξαγωγή του Final-8. Αυτή είναι η Ρόδος, η οποία έχει να επιδείξει το νεοσύστατο Κλειστό της Καλλιθέας, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο Κολοσσός από τη σεζόν 2019-20. Στο… κάδρο, ωστόσο, υπάρχει και η Αθήνα, όμως σε περίπτωση που το μεγάλο ραντεβού του θεσμού διεξαχθεί στην πρωτεύουσα, τότε πιθανότατα δεν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, αλλά σε κάποιο άλλο από τα γήπεδα που υπάρχουν στην πόλη.

Θυμίζουμε πως τα παιχνίδια των προημιτελικών είναι: Λαύριο-ΑΕΚ, Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Κολοσσός-Προμηθέας, Παναθηναϊκός–Περιστέρι

Σε κάθε περίπτωση, φέτος, για πρώτη φορά θα έχουμε Final-8 στο Κύπελλο Ελλάδος, σε μια κίνηση που εστιάζει στην ασφάλεια, αλλά και στο να κρατήσει «ζεστό» το ενδιαφέρον του κόσμου για τον θεσμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος