FOLLOW US: facebook twitter

Με έργο, σχέδιο και στόχους και τη νέα χρονιά

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, Δημάρχου Πύργου

Να θυμίσουμε πως πλέον διανύουμε ένα έτος αρκετών εκλογών, αφού θα έχουμε και τις Εθνικές, κάτι που θα επηρεάσει το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς, είναι κάτι το αντικειμενικό. Από κει και πέρα, έχουμε πλέον ένα έτος όπου δεν υπάρχουν οι τόσες απαγορεύσεις-περιορισμοί covid όπως τα τρία προηγούμενα, αλλά έχουμε πλέον πολύ έντονες τις μεγάλες συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που πλήττει έντονα τους Δήμους στο κόστος λειτουργίας. Κι αυτό πρέπει να το δει κεντρικά η πολιτεία, γιατί οι Δήμοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να καλύψουν τα επιπλέον έξοδα από αυξήσεις σε δημόσια αγαθά, π.χ. δεν μπορούν να ακριβύνουν το νερό και τα τέλη.

Για εμάς το κέντρο της πολιτικής μας συνεχώς είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του που τον απασχολούν. Δίνουμε βάρος στα μεγάλα και στα μικρά έργα σε κάθε σημείο του Δήμου, που είτε εκτελούνται κι είναι σε εξέλιξη, είτε έχουν ολοκληρωθεί όπως του “1.400.000” που τόσο λυσσαλέα πολεμήθηκε και προσπάθησαν κάποιοι να μη γίνει, αλλά και αυτά που προγραμματίζονται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μεταξύ αυτών, και αστικής και αγροτικής οδοποιίας.

Όλα αυτά είναι πολλά, που λόγω έλλειψης χώρου στο θέμα σας αυτό, θα τα δούμε αναλυτικότερα σε επόμενη αναφορά. Να προσθέσω σχετικά μόνο πως, όλα αυτά είναι συνολικά περίπου των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν μέσα στο 2023. Ήδη μέσα στο 2022 οι πληρωμές που έκαναν οι υπηρεσίες μας ήταν τριπλάσιες από τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουμε προχωρήσει και με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στην αγορά δυο κτιρίων της πόλης, της Τράπεζας της Ελλάδας για δημιουργία Ιστορικού Μουσείου και της πρώην Νομαρχίας στην ανατολική πλευρά για στέγαση υπηρεσιών, με πρότασή μας προς το αρμόδιο Υπουργείο να μεταφερθεί η Αστυνομία εκεί, ενώ προχωράμε “χειροπιαστά” και για το Πλανητάριο.

Μέσα στις προτεραιότητες είναι και να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια και στα τέλη των υπηρεσιών που ο Δήμος προσφέρει στους πολίτες, κάτι που άλλωστε έχουμε κατορθώσει μέχρι τώρα, ενώ όπου είναι εφικτό μειώνουμε και τιμές (όπως π.χ. στο νερό με το τέλος Ερυμάνθου καθώς και σε ειδικές κατηγορίες).

Κι ακόμα θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες μας, σε όλα τα επίπεδα, ενώ θα συνεχίσουμε την ανάδειξη τομέων του Πολιτισμού και της Ιστορίας, καθώς και της Ψυχαγωγίας και του Αθλητισμού, όπως ήδη κάνουμε.

Έστω και λειτουργώντας μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον όπου δεν υπάρχει η ανάλογη κρατική υποστήριξη, ειδικά στα θέµατα οικονομικής ενίσχυσης με τη μεγάλη μείωση των διαθέσιμων πόρων, καθώς και προσωπικού με τις υποστελεχωµένες υπηρεσίες αλλά και το καθεστώς της “κινητικότητας” που επιτρέπει αποχωρήσεις χωρίς σύμφωνη γνώμη των δημάρχων. Αλλά και με το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του Δηµοσίου, που δεν επιτρέπει σε κανέναν αυτοδιοικητικό να προχωρά µε τους ρυθµούς που θέλει σχετικά µε τον χρόνο υλοποίησης έργων, αφού είναι έτσι καθορισμένο το πλαίσιο.

Εμείς ξεκινήσαμε κι αλλάζουμε την πόλη σε όλους τους τομείς. Με έργο, σχέδιο και στόχους, κι είμαστε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε σύγκριση με το παρελθόν. Κάνουμε τους πολίτες χαρούμενους κι ασχολούμαστε με την καθημερινότητά τους, με τη γνωστή κοινωνική ευαισθησία που μας διακρίνει. Για όλο τον κόσμο εμείς, κι όχι για λίγους όπως στο παρελθόν.

Πλέον θα προχωρήσουμε με ένα ακόμα πιο πλατύ αυτοδιοικητικό σχήμα, για το οποίο σύντομα θα γίνουν και ανακοινώσεις. Τα ψέματα κάποιων μανιακών, οι υποκρισίες, οι συκοφαντίες, η υπονόμευση, η λάσπη, η μέγιστη ένδεια επιχειρημάτων, η “κιτρινίλα”, δεν περνάνε! Οι δημότες βλέπουν, ακούν, θυμούνται, κρίνουν, συγκρίνουν και καταλαβαίνουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος