FOLLOW US: facebook twitter

Οδοντιατρικά προβλήματα παιδιών και εφήβων: Με επιτυχία η ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αλλά και την γνωριμία με νέες τεχνικές και επιστημονικά δεδομένα που αφορούν οδοντιατρικά προβλήματα παιδιών και εφήβων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο στην Αμαλιάδα επιστημονική ημερίδα από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, στον Πολυχώρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων δήμου Ήλιδας. Κεντρικοί ομιλητές με θέμα «Παιδοοδοντιατρική» , ήταν ο ομότιμος καθηγητής  Παιδοδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Ουλής και ο Παιδοδοντίατρος Δρ. Νίκος Α. Λυγιδάκη.

Ειδικότερα, ο κ.Ουλής, σε τρεις διαφορετικές εισηγήσεις, ανέπτυξε θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τα οδοντιατρικά προβλήματα παιδιών και εφήβων που συναντώνται στην καθημερινή κλινική πράξη και έδωσε οδηγίες για την εφαρμοσμένη πρόληψη της τερηδόνας, στην αντιμετώπιση του τραύματος των  σκληρών οδοντικών ιστών μόνιμων δοντιών. Ο κ.Λυγιδάκης μίλησε για θέματα που αφορούν στην προστασία και θεραπεία πολφού νεογιλών δοντιών, σε είδη, τεχνικές και υλικά εμφράξεων στην αποκατάσταση  οπισθίων νεογιλών δοντιών και στην αντιμετώπιση του τραύματος των περιοδοντικών ιστών μόνιμων δοντιών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί οδοντίατροι από όλη την Ηλεία ενώ ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκος Γαλανόπουλος τόνισε ότι στόχος της διοργάνωσης ήταν να ενημερωθούν όλοι οι οδοντίατροι του στο ευαίσθητο κομμάτι της παιδοδοντιατρικής, έτσι ώστε να επιτύχουν την καλύτερη αντιμετώπιση των  μικρών τους ασθενών. Μάλιστα η πρώτη και σωστή αντιπετώπιση των παιδιών από τον οδοντίατρο, θα καθορίσει όπως τόνισε και την σχέτη που θα έχουν με τον οδοντίατρο σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει τις ενημερωτικές αυτές επιστημονικές ημερίδες το επόμενο διάστημα, με μια ακόμα στο κτήμα Μπριντζίκη και μία στην Αρχαία Ολυμπία.

Μετά το τέλος της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε συνεστίαση του Οδοντιατρικού Συλλόγου για την φιλοξενία των ομιλητών , στην ταβέρνα «Μαγούλιανα» στην Αμαλιάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος