FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας: Ορθές πρακτικές καλλιέργειας και ελαιοποίησης

Ημερομηνία: 02-04-2023 | Συντάκτης:

Ημερίδα με θέμα “Ορθές Πρακτικές Καλλιέργειας και Ελαιοποίησης”, διοργάνωσε το Σάββατο, το Επιμελητήριο Ηλείας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου για την αναγκαιότητα των ορθών πρακτικών στη διαχείριση των ελαιώνων και την επεξεργασία του ελαιολάδου.

Η εκδήλωση, τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση της οποίας επιμελήθηκαν, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας, οι κκ. Α. Παρασκευόπουλος (Αντιπρόεδρος), Β. Τσαούσης(Γενικός Γραμματέας) και η κα. Ε. Κουφωλιά (Μέλος ΔΣ), πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας, καταγράφοντας μεγάλη συμμετοχή από κοινό, εκπροσώπους του ελαιοκομικού τομέα και επιστημονικούς συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγιναν παρουσιάσεις από τους κκ. N. Κουτσούκο, Πρόεδρο Σχολείου Ελιάς &Ελαιολάδου Καλαμάτας, A. Παρασκευόπουλο, Διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Ν. Αθανασόπουλο , Προέδρο Α.Σ. ΕΛΑΙΩΝΑΣ Γαργαλιάνοι, Γ. Κόκκινο, Πρόεδρο ομάδας παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, οι οποίοι εστίασαν στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του ελαιοκομικού τομέα και τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πάγια θέση του φορέα για την αντιμετώπιση της Πελοποννήσου ως ενιαίου χώρου, ανέδειξε τη σημασία της ελαιοπαραγωγής και στο θέμα της διατροφικής επάρκειας της χώρας, για το οποίο ο φορέας έχει κρούσει εδώ και 2 χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ δεσμεύτηκε πως οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την ποιοτική αναβάθμιση της Ηλειακής επιχειρηματικότητας θα συνεχιστούν και σε θέματα όπως η συσκευασία, το branding και οι εξαγωγές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηλείας κκ Μ. Κατρίνης, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΙΝΑΛ, Α. Νικολακόπουλος (ΝΔ) και Δ. Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γ. Γεωργιόπουλος, ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κ. Λ. Βαρουξής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος