FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για τον προσβάσιμο Τουρισμό

Ημερομηνία: 13-06-2022 | Συντάκτης:

Ως ένα σημαντικό βήμα στην ανάδειξη της συνεισφοράς του προσβάσιμου τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη, τη διασύνδεσή του με το πολιτιστικό απόθεμα καθώς και το ρόλο της επαγγελματικής κατάρτισης ως εργαλείο επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά και ως σύνδεσμος µε τις πολιτικές απασχόλησης χαιρέτησε την εν λόγω ημερίδα ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας Κώστας Νικολουτσος.

Το Επιμελητήριο Ηλείας αναγνωρίζει τη σημασία της αλλαγής της συμπεριφοράς των τουριστών – επισκεπτών διεθνώς και προσπαθεί να προτρέξει των εξελίξεων αυτών, ενώ όμως έχουν γίνει αποδεκτές οι «εναλλακτικές μορφές δραστηριοτήτων», είναι πολύ μικρή η αναφορά στις ειδικές ομάδες τουριστών που έχουν διαμορφωθεί και αναπτύσσονται διεθνώς, ενώ απουσιάζουν και τα ανάλογα εξειδικευμένα σχέδια δράσεων.

«Όταν όλες οι τάσεις δείχνουν αύξηση των αναγκών διευκόλυνσης της προσβασιμότητας, θα πρέπει όλοι να εργαστούμε από κοινού και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ούτως ώστε να φτιάξουμε τις κατάλληλες υποδομές, ή να προσαρμόσουμε τις υφιστάμενες», δήλωσε ο κ. Νικολούτσος ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ηλεία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τουριστικό προορισμό που θα αναδείξει την φιλικότητα των υπηρεσιών απέναντι σε άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε την σημασία ανάληψης δράσεων όπως η εξειδικευμένη πληροφόρηση και αναγνώριση των κατά περίπτωση ιδιαιτεροτήτων με την παροχή κατάλληλων μέσων και μεθόδων αντίληψης, οι προσαρμοσμένες ενέργειες για την τουριστική προβολή και προώθηση, αλλά και η εφαρμογή ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, διαδικτυακά, ο Δρ. Αχιλλέας Καμέας, Καθηγητής ΣΘΕΤ, Επικεφαλής DAISSy Research Group, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο οποίος παρουσίασε το ερευνητικό έργο και τις δράσεις του φορέα, ενώ οι κυρίες Βίκυ Μαράτου, Διαχειρίστρια έργων & Eρευνήτρια DAISSy Research Group και Παναγιώτα Πολυμεροπούλου, Eρευνήτρια DAISSy Research Group, παρουσίασαν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών στον τομέα του προσβάσιμου Τουρισμού καθώς και τα επαγγελματικά προφίλ που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος IN-TOUR.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Β. Αντωνόπουλου, Msc Αρχαιολόγου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ο οποίος παρουσίασε, για πρώτη φορά, σε κοινό και ομιλητές τις πολύ ενδιαφέρουσες πρόσφατες ενέργειες και επιτεύξεις αναφορικά με τον προσβάσιμο τουρισμό στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηλείας. Η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση της κα Παναγιώτας Σταθοπούλου, Εργασιακής Συμβούλου Εργοδοτών, ΔΥΠΑ, η οποία στάθηκε στην ένταξη της κατάρτισης στον προσβάσιμο τουρισμό στις πολιτικές απασχόλησης που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ενεργά τις επιχειρήσεις στην αναζήτηση εξειδικευμένου και υψηλά καταρτισμένου προσωπικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος