FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η 35η Εθελοντική αιμοδοσία του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας

Ημερομηνία: 10-05-2022 | Συντάκτης:

Για ακόμα μια φορά κέρδισαν η ανθρωπιά και η αγάπη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Την Κυριακή ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, η 35η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία από τον δραστήριο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και την τράπεζα αίματος “Άγιος Χαράλαμπος”, με τη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παλαιοί και νέοι αιμοδότες διέθεσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν ζωή τους συνανθρώπους τους, άνθρωποι που τους ενώνει η ανθρωπιά και η αγάπη, συγκεντρώνοντας πολύτιμες μονάδες αίματος.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Νικολέτα Βλαχοπούλου δήλωσε ότι «Παλιά και νέα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης. Δυστυχώς στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεί του παγκόσμιου οργανισμού υγείας είμαστε μία χώρα με τη λιγότερη αυτονομία σε αίμα. Έτσι εμείς οι γονείς θέλουμε και επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας να γίνει βίωμα και τρόπος ζωής η προσφορά αυτή. Ο εθελοντής αιμοδότης είναι ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος, ένας άνθρωπος με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Όταν ο εθελοντής αιμοδότης δίνει αίμα νιώθει το υψηλό συναίσθημα συμπαράστασης στο συνάνθρωπο του και φυσικά την βαθιά επίγνωση της προσφοράς ότι βοήθησε στη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.»

Ο διαχειριστής της τράπεζας αίματος του σχολείου «Άγιος Χαράλαμπος» κ. Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, τόνισε ότι ήταν μια επιτυχημένη αιμοδοσία και τα νέα μέλη των αιμοδοτών είναι πραγματικά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την αντικατάσταση των παλιών μελών. «Οφείλουμε να δραστηριοποιούμαστε και να μπορούμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να συγκεντρώσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό, το αίμα, που δεν παρασκευάζεται σε κανένα εργαστήριο. Καλό θα ήταν να αντιληφθούμε όλοι, ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να γίνουμε ζωντανά κύτταρα της προσφοράς των αιμάτων. Δυστυχώς επαναπαυόμαστε και δεν μπορούμε να είμαστε δραστήριοι σε ένα κομμάτι το οποίο θα έδειχνε και την ανθρωπιά μας αλλά και τον αλτρουισμό μας».

Από την πλευρά της η βιοπαθολόγος του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη, συνεχίζει να κάνει αγώνα για να περάσει στον κόσμο το μήνυμα της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας, επισημαίνοντας με αναρτησή της στο φβ ότι «οι τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες είναι λίγοι στο νομό Ηλείας σύμφωνα με τον πληθυσμό του και σύμφωνα με τις ανάγκες μας σε αίμα και πάντα συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Όμως οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ, είναι καθημερινές. Δεν γνωρίζουν αργίες, γιορτές, δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε τη μέρα, ούτε τη νύχτα. Το αίμα που συλλέγουμε σε έναν ασκό αίματος δεν ζει για πάντα, το πολύ 42 ημέρες. Δίνοντας αίμα 2 φορές το χρόνο, βοηθάμε ουσιαστικά συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα! Διαδίδουμε το μήνυμα στους νέους μας και σε όποιον απ’ τους μεγαλύτερους δεν έχει αιμοδοτήσει μέχρι τώρα! Να νιώσουν κι αυτοί το όμορφο συναίσθημα που νιώθουμε κάθε φορά που αιμοδοτούμε, εκείνο της προσφοράς και της αγάπης προς τον άγνωστο συνάνθρωπο!»

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Δ/νση του Σχολείου, Οι Εκ/κοί, οι Μαθητές, το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και το Δ.Σ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ εκφράζουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς όλους τους ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ τονίζοντας ότι « Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας και θα έλθουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας αυτή, να προσφέρουμε ΖΩΗ στους συνανθρώπους μας. Τους ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό στη ζωή τους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος