FOLLOW US: facebook twitter

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς»: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο πάρκο Ξυστρή στον Πύργο με σύνθημα «να ζείς, να τολμάς, να προχωράς, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας το σοσιαλισμό». Τα μέλη και οι φίλοι τις ΚΝΕ είχαν ετοιμάσεικατάλληλα το χώρο, έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Στο χώρο λειτουργούσαν μπάρ, βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής και περίπτερα με αντιπροσωπίες του ΚΕΘΕΑ και της συντονιστικής επιτροπής πυροπλήκτων Ηλείας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με οπτικό – ακουστικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αναφορά στο έργο του έγινε από τη μαθήτρια και μέλος της ΚΝΕ Βασιλική Λυμπεροπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η  Ελένη Τσίγκλα, μέλος του Τομεακού συμβουλίου Ηλείας της ΚΝΕ, η οποία στάθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν για ακόμη μια χρονιά στα σχολεία, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων και επισήμανε ότι οι νέοι πρέπει να πάνε κόντρα στο ρεύμα απογοήτευσης και υποταγής, και να παλέψουν γι’αυτό που είναι πραγματικό σύγχρονο και προοδευτικό, για τη νέα κοινωνία, το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος χαιρέτησε το μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης 2/9 στον Πύργο και εκτός των άλλων αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων όσον αφορά την πυροπροστασία. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι όταν πιάνει μια φωτιά θα απειλούνται και τελικά θα γίνονται στάχτη σπίτια, περιουσίες, δάση και ότι τα τεράστια βήματα της επιστήμης μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της ολοκληρωμένης προστασίας των δασών από κάθε κίνδυνο. Κλείνοντας τόνισε ότι όσο δυναμώνει η προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κι όχι τη κερδοφορία των λίγων, τόσο μεγαλύτερη δυναμική θα αποκτά ο αγώνας σήμερα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα “BandaMorena”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος