FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία ο “9ος Δρόμος της Φωτιάς” στη Ζαχάρω το Σαββατοκύριακο: Συμμετείχαν εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας!

Ημερομηνία: 25-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Ποδηλατικός γύρος για μικρούς και μεγάλους και δύο διαδρομές αντοχής την επόμενη μέρα

Με πολύ κέφι και θετική ενέργεια, εκατοντάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, ενήλικες αλλά και αρκετοί ηλικιωμένοι, συμμετείχαν στην διήμερη διοργάνωση «9ος Δρόμος της Φωτιάς», το περασμένο Σαββατοκύριακο, 22-23 Ιουνίου με αφετηρία και τερματισμό στο Γυμνάσιο Ζαχάρως. Οι ποδηλάτες σκόρπισαν στην πόλη μια ξεχωριστή ζωντάνια, ήταν ένα διήμερο πραγματικής γιορτής για την Ζαχάρω,   ενώ η τελετή έναρξης ξεκίνησε με επίδειξη σύγχρονου χορού.

Την διοργάνωση είχε ο  Σύλλογος Εθελοντισμού  Δράσης &  Άθλησης “Ποδηλάτες  Zαχάρως” ενώ όλες οι εκδηλώσεις τελέστηκαν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – ΠΕ Ηλείας, υπό την αιγίδα του δήμου Ζαχάρως και την συνεργασία του Φιλαθλητικού ομίλου Πύργου καθώς και την εθελοντική υποστήριξη και συμμετοχή όλων των συλλόγων και των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Ο 9ος δρόμος της Φωτιάς, είχε  ενταχθεί και στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Καθοριστικός βεβαίως ήταν ο ρόλος των δεκάδων εθελοντών που βρέθηκαν κοντά στους ποδηλάτες σε όλες τις διαδρομές αλλά και σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης.

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε το Σάββατο το απόγευμα στις 6, όπου διεξήχθη ο  πρώτος Ποδηλατικός Γύρος για όλες τις ηλικίες παίδων και ενηλίκων ανά κατηγορία, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και κέφι και χωρίς καμία ανταγωνιστική διάθεση.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας αντοχής στις 9 το πρωί, με δύο  διαδρομές, μια FUN 37 χλμ και μια 76χλμ. Μετά την ολοκλήρωση όλων των κατηγοριών πραγματοποιήθηκαν απονομές και κληρώσεις δώρων, ενώ για τον αγώνα της Κυριακής  υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και συνολικό χρηματικό έπαθλο. Οι διαδρομές έγιναν σε ασφάλτινους επαρχιακούς δρόμους, περνώντας από χωριά γύρω από τη Ζαχάρω και την ορεινή περιοχή, για τους δρόμους αντοχής. Ο ποδηλατικός αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη ΑΟΛΜΟ, ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ και ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους κόπιασαν για να υλοποιηθεί ο 9ος Δρόμος της Φωτιάς που έχει γίνει θεσμός πλέον για την περιοχή της Ζαχάρως. Βεβαίως όλοι οι ποδηλάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου…

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Δημητρόπουλος FB


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος