FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση του έργου Coastal Heritage Network από την ΕΦΑ Ηλείας: Στόχος να προβάλλουν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
-Θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις στο Κάστρο Χλεμούτσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης του έργου Coastal Heritage Network (CoHeN) στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την περασμένη εβδομάδα στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας.

Το έργο CoHeN, με συνολικό προϋπολογισμό 6.420.600,00€, υλοποιείται με επικεφαλής εταίρο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας – Υπουργείο Πολιτισμού και το εταιρικό σχήμα του αποτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας στην Ελλάδα και την Περιφέρεια της Απουλίας στην Ιταλία.

https://i0.wp.com/ilia-olympia.org/wp-content/uploads/2020/03/%CE%9A%CE%BF%CE%9C-2.jpg?ssl=1

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου, τους οποίους καλωσόρισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια. Η Περιφέρεια της Απουλίας, αρμόδια για την επικοινωνιακή πολιτική του έργου, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Roberto Ricco και τον τεχνικό σύμβουλο κ. Giovanni Antelmi, οι οποίοι παρουσίασαν τα επικοινωνιακά εργαλεία που θα αξιοποιηθούν, επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι εταίροι στον τομέα της διάχυσης της πληροφορίας. Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, αρμόδιας για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος, παραβρέθηκαν και παρουσίασαν συνοπτικά τα σχετικά παραδοτέα οι κ.κ. Ράλλη Αθανασία και Καλλίνικου Πηγή.

https://i1.wp.com/ilia-olympia.org/wp-content/uploads/2020/03/%CE%9A%CE%BF%CE%9C-1.jpg?ssl=1

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με διεξοδική συζήτηση μεταξύ όλων των εταίρων ως προς τις κοινές δράσεις και παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην κατανόηση της ιστορίας και της αξίας των επιλεγμένων μνημείων για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και ως προς τη δημιουργία και εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων διαχείρισης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και φορέων σε αμφότερες τις περιοχές, όχι μόνο για να προβάλλουν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά αλλά και για να αυξήσουν την ελκυστικότητά τους με παράλληλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη. Επισημαίνεται ότι πριν την έναρξη της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο και τον χώρο της Ολυμπίας από τους αρχαιολόγους της ΕΦ.Α.Ηλείας κ.κ. Κ. Αντωνόπουλο και Χρ. Λιάγκουρα, ενώ την επομένη (26/2) ξεναγήθηκαν από την επιβλέπουσα του εν λόγω έργου στην Ηλεία κα Αθ. Ράλλη στο χώρο και το μουσείο του κάστρου Χλεμούτσι/Clermont, όπου θα υλοποιηθούν οι στοχευμένες παρεμβάσεις του προγράμματος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος