FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας από το ΣΔΕ Πύργου

Ημερομηνία: 03-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου στη διάρκεια της οποίας  παρουσιάστηκε το συνολικό έργο που παράχθηκε στο Σ.Δ.Ε. Πύργου τη σχολική χρονιά 2018-19.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κκ. Αθανάσιος. Αναφέρθηκε στην αξία της παιδείας και της μόρφωσης, καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, ενώ επιβράβευσε την προσπάθεια των εκπαιδευομένων.

Στη συνέχεια, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφέρθηκε στην αξία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για τους πολίτες και ειδικά για τους Ηλείους, μίλησε για τα νέα σχολεία στην Αμαλιάδα, στη Ζαχάρω και στη Βάρδα, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία αυτών των δομών, συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την προσπάθειά τους, καθώς και τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. Πύργου για το έργο τους.

Ακολούθως, ο Ηλείος βουλευτής κ. Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας αναφέρθηκε στην πολύχρονη σχέση του με τα Σ.Δ.Ε. καθώς και στην εξαιρετική εικόνα που έχει για τους ανθρώπους που φοιτούν σε αυτά. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης εκπρόσωπος του νέο-εκλεγέντος Δημάρχου Πύργου κ. Παναγιώτη (Τάκη) Αντωνακόπουλου, καθώς και ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος.

Ο κ. Στάθης Θεοδόσης, παλιός απόφοιτος του Σ.Δ.Ε. Πύργου, διασκεδάζει με την κιθάρα του την παρέα των εκπαιδευτών κι εκπαιδευομένων του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των Σ.Δ.Ε., μίλησε για τη λειτουργία του Σ.Δ.Ε. Πύργου και των τμημάτων εκτός έδρας Αμαλιάδας, Ζαχάρως και Ζακύνθου, ενώ έκανε σύντομο απολογισμό της σχολικής χρονιάς που πέρασε.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση μερικών Γραμματισμών –μαθημάτων δηλαδή που γίνονται στον κύκλο σπουδών των Σ.Δ.Ε., ενώ ακολούθησε και βίντεο με δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου.

Επίσης έγινε παρουσίαση των Projects που υλοποίησαν εκπαιδευόμενοι του σχολείου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον αυλειο χώρο, όπου εκπαιδευόμενες παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτούς και την ιστορία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος