FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση και εξέταση σε 30 και πλέον γυναίκες: Με επιτυχία η δράση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 12-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία

Με το σύνθημα  «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της. Ψάξου», και την κλινική εξέταση σε 30 και πλέον γυναίκες, ολοκληρώθηκε στον Πύργο η δράση για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , στο πλαίσιο του «PinktheCity 2020”.

Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που προηγήθηκε σε Πάτρα και Αγρίνιο, η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» ΛιολιώΚολυπέρα, η γραμματέας Αγγελική Στεφανάκη και η εθελόντρια (και αναπλ. μέλος ΔΣ) Ρένα Χυτοπούλου, βρέθηκαν στον Πύργο για την υλοποίηση της δράσης – για την οργάνωση της οποίας είχαν συναντηθεί και συνομιλήσει προ ημερών με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στην Πάτρα. Η δράση, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων για τον Covid -19,  ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση 30 και πλέον γυναικών, και την δωρεάν κλινική εξέταση τους (σ.σ ψηλάφηση μαστού) από τον Χειρουργό Μαστού Ιωάννη Χαβελέ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια την πρόεδρο του Συλλόγου κα Κολυπέρα, τα μέλη του Δ.Σ και τον γιατρό, για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της δράσης στην Π.Ε Ηλείας, με στόχο να ενημερώσουν και  να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας, αλλά και για τη δωρεάν κλινική εξέταση σ’ ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. «Η καλύτερη ίαση είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μας με το “Άλμα Ζωής” θα συνεχιστεί, και δεσμεύομαι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κοινωνική δράση, με αποδέκτες τους πολίτες», κατέληξε ο κ.Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος