FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η Διαδικτυακή Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας

Ημερομηνία: 10-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου από το Επιμελητήριο Ηλείας,η Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: «Τα Πλεονεκτήματα Ανάπτυξης Θερμοκοιτίδων για την Καινοτομία, την Έρευνα και την Επιχειρηματικότητα».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου CREATIVE CAMPS – ‘Cross-over HUBS: developing cross-innovation between agro-food and creative enterprises’, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Interreg (V-A) GreeceItaly (EL-IT) 2014 – 2020.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση των επιχειρηματιών των κλάδων της Δημιουργικής Βιομηχανίας και της Αγροδιατροφής σχετικά με τα οφέλη της συμμετοχής τους σε ανεπτυγμένες θερμοκοιτίδες και clusters.

Η θεματολογία της Ημερίδας αναπτύχθηκε με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων της Ηλείας και τις δυνατότητες ανάπτυξης καινοτομίας και συνεργατικών δράσεων μεταξύ τους, με σκοπό την ανάδειξη και την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Μεταξύ των σημαντικότερων θέσεων της ημερήσιας διάταξης αναφέρονται:

  • Η ανάδειξη των στόχων και των δράσεων του Έργου
  • Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις δράσεις
  • Οι καλές πρακτικές από Ελλάδα και εξωτερικό
  • Οι νέες τάσεις στον τομέα της αγροδιατροφής
  • Οι δυνατότητες και οι τομείς ανάπτυξης διασταυρούμενης καινοτομίας μεταξύ επιχειρήσεων αγροδιατροφής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Το έργο Creative Camps αφορά τη δημιουργία δύο καινοτόμων και κοινά αναπτυγμένων διασυνοριακών hubs, στο Μπάρι (Ιταλία) και στο Αίγιο (Ελλάδα). Η στρατηγική του έργου βασίζεται στο μοντέλο διασταυρούμενης καινοτομίας (Cross Innovation) μεταξύ διαφορετικών φορέων (π.χ. επιχειρήσεις, clusters, οργανώσεις, τοπικές αρχές κ.λπ.), μέσω ενός προγράμματος συμμετοχικών δράσεων που προωθούν την καινοτομία και προτείνουν δημιουργικές λύσεις που προέρχονται από την εποικοδομητική αλληλεπίδραση των δύο τομέων στόχων.

Για περισσότερεςπληροφορίες για το πρόγραμμα παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Ηλείας, τηλεφωνικά στο 26210 3415 ή μέσω emailστο ilich-gr@otenet.gr .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος