FOLLOW US: facebook twitter

Ελιά, το σύμβολο της ειρήνης και της ευφορίας: Με επιτυχία η 6η Γιορτή Ελιάς στο θέατρο Απόλλων

Ημερομηνία: 17-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Πολύ επιτυχημένη ήταν για μια ακόμα φορά, η 6η Γιορτή Ελιάς που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων Πύργου και την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου . «οι Πυργιώτισσες».  Τον κόσμο καλωσόρισε στην εκδήλωση η  πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου αναφέροντας στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ότι η ελιά είναι δεμένη με την ζωή των Ελλήνων και όλων των λαών της Μεσογείου και αποτελεί  σύμβολο ευημερίας, ειρήνης, αγνότητας, γονιμότητας και ευφορίας.

Οι γυναίκες του Συλλόγου ετοίμασαν μια ξεχωριστή γιορτή,  διακόσμησαν με κλαδιά ελιάς και την σκηνή του θεάτρου και τον χώρο υποδοχής και κέρασαν τον κόσμο πλούσια καλούδια που είχαν ως κύριο συστατικό το λάδι ενώ όσοι παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλούσια γεύση του λαδιού και των εδεσμάτων. Παράλληλα απόλαυσαν θεατρικά δρώμενα από παιδιά, που επιμελήθηκε η δασκάλα χορού και καθηγήτρια σωματικής αγωγής κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου. Τα κοστούμια έραψαν η κ. Κων/να Ραζή και η κ. Μαίρη Μουστάκη. Την εκδήλωση πλαισίωσε η μικτή χορωδία Πύργου χαρίζοντας μια νότα στις καρδιές των παρευρισκομένων. Αφηγήτρια της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Μικτής χορωδίας Πύργου κ Νάνσυ Πετροπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας π. Χ.  Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν.  Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου κ. Γ. Λιατσής, δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης  του Πύργου.  Μετά την εκδήλωση παρατέθηκε δείπνο στην κοσμική αίθουσα του Επαρχείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος