FOLLOW US: facebook twitter

26 πολύτιμες μονάδες αίματος από το Κατάκολο: Με επιτυχία η 37η Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Κατακόλου

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Με ικανοποιητική συμμετοχή και τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κατάκολο, η 37η στη σειρά, που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον δραστήριο Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κατακόλου, προκειμένου να προσφέρει αρκετές μονάδες αίματος στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Η αιμοδοσία έγινε στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος από τις 9.30 το πρωί έως στις 13.45 το μεσημέρι με την συνδρομή και στήριξη πάντα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ηλείας, όπου πολλοί εθελοντές προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα, αφού προηγήθηκε όλος ο απαιτούμενος ιατρικός έλεγχος. Τελικά συγκεντρώθηκαν συνολικά 28 πολύτιμες μονάδες αίματος που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας είναι απολύτως απαραίτητες για να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Ο ιεράς του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κατακόλου π. Παναιώτης Αθανασόπουλος που πάντα πρωτοστατεί στις αιμοδοσίες τόνισε ότι  «Με τις ευλογίες του σεβασμιότατου κκ. Γερμανού πραγματοποιούμε την 37η εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία μας συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο που ξεκινήσαμε πριν από 20 χρόνια. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος και να στηρίξουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη για αίμα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Παρά τις συνθήκες της πανδημίας η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών και κυρίως νέων ανθρώπων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και αυτό δίνει και σε εμάς δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Πρέπει όλοι οι νέοι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να ευαισθητοποιηθούν, να γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες και έτσι θα υπάρχει και επάρκεια αίματος και οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα θα κινδυνεύουν λιγότερο.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Ο σύλλογος μας πέρα από τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες τις οποίες κάνει όποτε το νοσοκομείο χρειάζεται αίμα εμείς είμαστε παρόντες και βοηθάμε με τον καλύτερο τρόπο». Από την πλευρά του Σταθμού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου η γιατρός κ. Ελισάβετ Ζαχαριαδάκηκάλεσε όλον τον κόσμο από 18-65 ετών που είναι υγιής, να συμμετέχει στις αιμοδοσίες γιατί με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος