FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η 1η Έκθεση βιβλίου στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Πρώτη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού από τους Εμπορικούς Συλλόγους Λεχαινών και Ανδραβίδας
-Ακολουθεί Έκθεση Τέχνης στην Ανδραβίδα

Ο εμπορικός σύλλογος Λεχαινών σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Ανδραβίδας συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Λεχαινά και στην Ανδραβίδα με στόχο στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε να δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί και να περάσει ευχάριστες ώρες.

Έτσι, με  επιτυχία συνδιοργάνωσαν την 1η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου.  Το αναγνωστικοί κοινό και οι φίλοι του βιβλίου είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν αξιόλογα και ποιοτικά βιβλία πολλών οίκων, όλων των κατηγοριών και των ηλικιών, από τα βιβλιοπωλεία που συμμετείχαν στην έκθεση με δικά τους περίπτερα.

Την Κυριακή το απόγευμα, παράλληλα με την έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις για τα παιδιά, όπου μαζί με το ΚΔΑΠ Λεχαινών με πειράματα φυσικής και πολλές εκπλήξεις , ήταν και ο μάγος konstantin με την ομάδα του για μαγικά κόλπα καλοκαιρινά παιχνίδια face painting και άλλες δράσεις που χαροποίησαν τα πιτσιρίκια.

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής έγινε η παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου της Ιωάννας Παναγιωτακοπούλου «Ονειρογέννητο δάσος». ”Το ονειρογέννητο δάσος” είναι ένα παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, το οποίο σε καλωσορίζει με ευαισθησία στον κόσμο του και σε οδηγεί στην γαλήνια αγκαλιά της φύσης.  Όπως αναφέρει η ίδια η συγγραφέας «Οι ήρωες του σε βοηθούν να ταυτιστείς μαζί της να γνωρίσεις και να νιώσεις την ευεργετική και ανιδιοτελή προσφορά της και παράλληλα σε εμπνέουν να αναπτύξεις ηθικές αξίες και συναισθήματα, που θα κάνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη ζωή σου καλύτερη. Διαμορφώθηκε από τις συνθήκες που επικράτησαν στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, οι οποίες πυροδότησαν συναισθήματα μέσα μου κι επηρέασαν τον ψυχισμό μου.»

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα έχουν και συνέχεια, αυτή τη φορά στην Ανδραβίδα, στις 23-24 και 25 Ιουλίου, με την διοργάνωση ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την Κυριακή το βράδυ 25 Ιουλίου, η αυλαία των εκδηλώσεων θα είναι… μουσική, καθώς  ο Ηρακλής Φάμελος θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του στην πλατεία της Ανδραβίδας με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο.

Να σημειώσουμε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των δύο Εμπορικών Συλλόγων τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, του Επιμελητήριου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος