FOLLOW US: facebook twitter

Με ευθύνη, εργατικότητα και ευαισθησία

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Δουλειά, επιτάχυνση έργων και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων είναι το τρίπτυχο για να μετατρέψουμε τον δήμο μας σε πρωταγωνιστή, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά»

Του Γιάννη Λέντζα, Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, τον Σεπτέμβριο του 2019, μίλησα στους συνδημότες μου για αλλαγή φιλοσοφίας, αλλαγή πρακτικής και δράσης, διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Μπαίνοντας πλέον στο 2023, με ικανοποίηση μπορώ να ισχυριστώ πως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κινείται σε αυτούς τους άξονες.

Ο Δήμος κατέστη σύγχρονος, λειτουργικός και αποτελεσματικός, εισάγοντας σύγχρονες διαδικασίες εξυπηρέτησης πολιτών, κάναμε πράξη τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, αξιοποιήσαμε κατάλληλα το έμψυχο δυναμικό του.

Παράλληλα, τακτοποιήσαμε και εξοφλήσαμε χρέη του Δήμου μας.

Η εξωστρέφεια αποκαταστάθηκε. Ο Δήμος σήμερα μετέχει σε κάθε πρόγραμμα από το οποίο μπορεί να λάβει χρηματοδοτήσεις.

H βελτίωση της καθημερινότητας, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, της ύδρευσης και του φωτισμού ήταν τρεις από τους πρωταρχικούς μας στόχους από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας. Και νομίζω πως τα καταφέραμε, με σωστή οργάνωση και την αναντίρρητη εργατικότητα των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Σε ότι αφορά τα έργα, αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε:

-να ξεκινήσει επιτέλους η Ανακύκλωση στον Δήμο μας για πρώτη φορά

-να αντικαταστήσουμε το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στα χωριά μας

-να ξεκινήσουμε και σε ορισμένες περιπτώσεις να ολοκληρώσουμε τις εργασίες σύνδεσης σε Βιολογικό Καθαρισμό σε Κοινότητες του Δήμου μας

-να έχουμε πλέον την έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ για το έργο που θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της Βουπρασίας με απευθείας παροχή νερού από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού (προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ),

-να έχουμε έναρξη αλλά και ολοκλήρωση εργασιών σε νέες σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Ακόμα, προχωρήσαμε στην την επούλωση των πληγών που άφησε η θεομηνία του 2021 στον Δήμο μας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες επανεμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στις πόλεις και τα χωριά μας.

Τέλος, ο τομέας του Πολιτισμού εμπλουτίζεται  με εκδηλώσεις και καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους, θεσμοθετήσαμε εκδηλώσεις, εφαρμόζουμε τουριστικό πλάνο.

Οι στόχοι

Οι στόχοι για το τρέχον έτος εμπερικλείονται στο τρίπτυχο, δουλειά, επιτάχυνση των διαδικασιών και των έργων, καθώς και αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου ο Δήμος μας να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή κάτι που το οφείλουμε όλοι απέναντι στα παιδιά μας και στη νέα γενιά. Υπάρχουν πολλά έργα που έχουν τεθεί ως βασικές προτεραιότητες και θα ξεκινήσουν όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βάρδας, το Υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, η ανάπλαση της πλατείας της Ανδραβίδας, η αποπεράτωση και η χρήση των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά, και πολλά ακόμα έργα με ιδιαίτερη σημασία για κάθε Κοινότητα του Δήμου μας.

Η πρόκληση

Το 2023 είναι έτος δημοτικών εκλογών. Ο χρόνος μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο στην πολιτική είναι λίγος. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια. Δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι μπορεί να έχουν γίνει λάθη, αστοχίες, σφάλματα, αλλά όλα αυτά γίνονται γιατί εργαζόμαστε.

Και αυτή είναι η πρόκληση και για το νέο έτος. Ως Δημοτική Αρχή να καταβάλλουμε, σε καθημερινή βάση, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με ευθύνη, εργατικότητα και ευαισθησία, να  διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον  για τους Δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή Πρωτοχρονιά,  και ένα ελπιδοφόρο, ευτυχές, ανέφελο και δημιουργικό 2023, με υγεία και χαρά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος