FOLLOW US: facebook twitter

Με drone η αντιπυρική θωράκιση στο βουνό του Κατακόλου

Ημερομηνία: 15-07-2021 | Συντάκτης:
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Πύργου και Αποκεντρωμένης

Εργασίες αντιπυρικής θωράκισης στο βουνό του Κατακόλου και στην ευρύτερη περιοχή θα υλοποιήσει ο δήμος Πύργου, καθώς υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο προϋπολογισμός της δράσης φτάνει τις 20.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον δήμο, ενώ η Διεύθυνση Δασών Ηλείας, που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη, θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις για τα τεύχη δημοπράτησης.

Η παρέμβαση προβλέπει καθρισμούς σε όλη τη δασική βλάστηση του βουνού του Κατακόλου και περιμετρικά του Ποντικόκαστρου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να αναδειχθεί αλλά και να εξασφαλιστεί η πυροπροστασία του. Επίσης προβλέπει απομάκρυνση των απορριμμάτων, συντήρηση των αντιπυρικών λωρίδων και την κατασκευή ξύλινου παρατηρητηρίου σε σημείο που θα υποδειχθεί ως κατάλληλο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, θα γίνει και προμήθεια ενός drone, το οποίο θα ενσωματωθεί στον αντιπυρικό σχεδιασμό που εφαρμόζουν ο δήμος, το δασαρχείο και η Πυροσβεστική, και θα επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή του βουνού του Κατακόλου με στόχο την επιτήρηση και την αποτροπή πυρκαγιών, ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά και στην έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση εκδήλωσης νέας πυρκαγιάς, χρησιμοποιώντας ειδική θερμική κάμερα, με αναφορά των σχετικών ευρημάτων σε πραγματικό χρόνο ειδοποιώντας τον χειριστή. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος