FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Κατσαλάς ο πρώτος των πρώτων! – Με άρωμα «Πύργου» και φίλοι, οι τρεις πρώτοι των Πανελλαδικών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
-Διονύσης Αδαμόπουλος ο 2ο και Χρήστος Τσαγγαρούλιας ο 3ος

«Πυργιώτικο» άρωμα είχε φέτος η τριάδα των πρώτων αριστούχων υποψηφίων των Πανελλαδικών για την Ηλεία, αφού ο πρώτος των πρώτων Γιώργος Κατσαλάς με 18600 μόρια είναι μαθητής από  το 2ο ΓΕΛ Πύργου, ο δεύτερος είναι ο Διονύσης Αδαμόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Πύργου και ο τρίτος είναι ο Χρήστος Τσαγγαρούλια από το 2ο ΓΕΛ Πύργου με 18500 μόρια. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη τριάδα των αριστούχων μαθητών που ξεχώρισαν με τις βαθμολογίες τους είναι και… φίλοι και μαζί θα περάσουν την πόρτα των Πανεπιστημίων και θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Σε μια δύσκολη μάλιστα χρονιά, με καραντίνες λόγω του κορονοϊού που δεν βοήθησε σαφώς στην ψυχολογία  όλων των υποψηφίων, η επιτυχία φαντάζει ακόμα πιο μεγάλη, καθώς το κοινό χαρακτηριστικό των φετινών Πανελλαδικών ήταν οι χαμηλές επιδόσεις, χαμηλότερες από άλλες χρονιές, για την πλειοψηφία των υποψηφίων.  Στην Ηλεία, μόλις 16  μαθητές των ΓΕΛ και 15 μαθητές των ΕΠΑΛ κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 18.000 μορίων.  Η υψηλή τους βαθμολογία, είναι βεβαίως και το «κλειδί» που τους εξασφαλίζει μια θέση στην σχολή που ονειρεύονται.

Οι τρεις πρώτοι της Ηλείας, μας μιλούν για την επιτυχία τους,  τους στόχους και τα όνειρά τους…

Γιώργος Κατσαλάς- 2ο ΓΕΛ Πύργου- ο πρώτος των πρώτων με 18600 μόρια

Πάντα μου άρεσε η πανεπιστημιακή καριέρα, αυτό μπορεί να μου το προσφέρει και η ιατρική και η Βιολογία. Μάλλον προς την Ιατρική συγκλίνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανταμείβονται οι προσπάθειές μου. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα γιατί ήμουν πολύ αγχωμένος και δεν πίστευα ότι θα πάω τόσο καλά. Πραγματικά δεν είχα τόσο υψηλές προσδοκίες. Έκανα θυσίες για να τα καταφέρω. Έκανα μάθημα με τον πατέρα μου Φυσική και Χημεία και διάβαζα και με τη μητέρα μου επίσης που είναι Χημικός. Περάσαμε πολλές ώρες μαζί. Το γεγονός ότι είχα δύο ανθρώπους στο σπίτι να με στηρίζουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν πάρα πολύ σημαντικό γιατί δεν αποπροσανατολίστηκα. Διατήρησα κανονικό πρόγραμμα λες και ήμουν στο σχολείο. Δεν μπορείς να προοδεύσεις και να πετύχεις κάτι δίχως θυσίες. Απλά είμαι δυστυχισμένος που κάποιοι συμμαθητές μου, ενώ θυσιάστηκαν και αυτοί, δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα, γιατί κακά τα ψέματα  αυτές οι εξετάσεις δεν αξιολογούν τους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά φέτος . Προσωπικά είμαι πολύ δυσαρεστημένος από την Επιτροπή.

Διονύσης Αδαμόπουλος 3ο ΓΕΛ Πύργου 18575 μόρια 2ος στην Ηλεία

Για την καλή μου επίδοση στις Πανελλήνιες θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από τα φροντιστήρια Ορόσημο-Θαλής, τον μαθηματικό Σωκράτη Μοσχονά, τον χημικό Γιάννη Κουτρουμάνο από το φροντιστήριο Άνοδος και τη φιλόλογο Δήμητρα Πλαφουτζή. Φυσικά και τους καθηγητές μου στο 3ο Λύκειο Πύργου αλλά και τους γονείς μου, για την επιπλέον στήριξη και βοήθεια. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, καθώς δοκιμαζόμασταν με ένα νέο σύστημα, χωρίς συντελεστές στα μαθήματα και με την ένταξη της λογοτεχνίας. Νομίζω ακόμη πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό γενικά δεν ωφέλησε τους μαθητές, παρά την μείωση της ύλης και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο για διάβασμα. Σίγουρα σε κάποιο βαθμό μας αποπροσανατόλισε, ενώ κάποια θέματα, όπως τελικά αποδείχθηκε, ήταν απρόβλεπτα και κακοδιατυπωμένα, λόγω της μεγάλης αφαίρεσης σημαντικών κομματιών της εξεταστέας ύλης.

Είναι γεγονός ότι στην καθημερινότητα ενός μαθητή της Γ’ Λυκείου κεντρικό ρόλο έχει η προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Εγώ προσωπικά είχα φέτος να αντιμετωπίσω μια επιπλέον πρόκληση, λόγω της ενασχόλησής μου με τα διαγωνιστικά μαθηματικά στα οποία αφιέρωνα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου σε καθημερινή βάση τα τελευταία 5-6 χρόνια. Βέβαια είναι κάτι που το έκανα με ευχαρίστηση. Όμως επειδή η προσέγγισή τους απαιτεί τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης από τα αντίστοιχα σχολικά μαθηματικά, αφιέρωνα στα διαγωνιστικά μαθηματικά όσο χρόνο αφιέρωνα στα τέσσερα μαθήματα των πανελληνίων, κλέβοντας χρόνο με την κάθε ευκαιρία. Η πίεση ήταν μεγάλη και για να ξεφύγω άκουγα μουσική και πού και πού έβγαινα με φίλους. Ήταν μια ισορροπία που πολλές φορές δυσκολευόμουν να διατηρήσω και αναγκάστηκα να βάλω σε δεύτερη θέση πολλά άλλα πράγματα, όμως τελικά τα κατάφερα. Η πρώτη σχολή προτίμησής μου είναι των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, καθώς πάντα ήθελα να συνδυάσω την πληροφορική με τα μαθηματικά και νομίζω ότι αυτή σχολή μου ταιριάζει.

Χρήστος Τσαγγαρούλιας,2ο ΓΕΛ Πύργου, 18.500 μόρια, 3ος στην Ηλεία

«Σήμερα μου έφυγε το άγχος γιατί η προσπάθεια αυτή είναι πολύ δύσκολη, δε χρειάζεται να το τονίσουμε, και για μένα ακόμα πιο δύσκολη ήταν η ίδια η διαδικασία των πανελλαδικών. Αυτές οι δυο εβδομάδες εξετάσεων που ξεκινήσαμε με την έκθεση και το ψυχολογικό σοκ που μας προκάλεσε και κλείσαμε με τη χημεία που ήταν το πιο κουραστικό μάθημα. Οπότε περιθώρια χαράς δεν είχαμε πολλά για αυτό σήμερα έφυγε το άγχος. Την προσπάθεια αυτή δεν την έκανα μόνος μου. Είχα την οικογένεια μου, που μόνο αυτοί ξέρουν τι έχω περάσει. Την έκανα με το «Ορόσημο- Θαλής» και την «Άνοδο» αλλά και πάνω απ’ όλα και με τον εαυτό μου γιατί είναι κυρίως ψυχολογική προσπάθεια και με βοήθησε η συνομιλία με τον εαυτό μου. Αν δεν έχεις ψυχικές δυνάμεις δε μπορείς να τα καταφέρεις μέχρι εδώ. Ο στόχος μου είναι η Ιατρική, τον είχα θέσει ως στόχο εκ των προτέρων και είχα κίνητρο για να το παλέψω. Είναι η στοχοθέτηση που μου έδωσε κίνητρο. Αυτά τα τρία χρόνια προσπάθειας εννοείται πως ο στόχος υπήρχε και ήταν όνειρο το οποίο τώρα το έχω πλησιάσει. Ελπίζω να τα καταφέρω…

Όσον αφορά την προετοιμασία, εννοείται ότι θα στερηθείς κάποια πράγματα αλλά δε περνάς και άσχημα. Είναι μεγάλο ψέμα όμως ότι πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα. Άμα είσαι σοβαρός κοιτάς το στόχο και μπορείς να βρεις χρόνο για όλα. Τον τελευταίο χρόνο άκουγα πολύ μουσική και μου άρεσαν οι βόλτες με τους φίλους μου. Παλιότερα έπαιζα και ποδόσφαιρο που κόπηκε γιατί απαιτούσε πολλές προπονήσεις…

Όπως και να έχει, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από εδώ και πέρα, θάλασσα και βόλτες!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος