FOLLOW US: facebook twitter

Με 90 αρνητικά τεστ ο επαναληπτικός έλεγχος Covid-19 στην Π.Ε Ηλείας

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:

Με την διενέργεια 90  γρήγορων τεστ (rapid test) ολοκληρώθηκε χθες ο επαναληπτικός έλεγχος Covid – 19, για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που στεγάζονται στο Διοικητήριο, στον Πύργο.

Ο έλεγχος έγινε από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ, κατόπιν επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με την Διοίκηση του Οργανισμού, μετά τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων, από τον προληπτικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης του ΕΟΔΥ, οι υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας, την προηγούμενη Πέμπτη, παρέμειναν κλειστές για το κοινό, οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους, έγινε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση σε όλους τους χώρους του Διοικητηρίου.

Σήμερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τους προβλεπόμενους χρόνους επανάληψης του ελέγχου, διενεργήθηκαν 90 γρήγορα τεστ, σε αντίστοιχο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι έλαβαν τα αποτελέσματα με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, και ήταν όλα αρνητικά.

«Η αντίδραση της υπηρεσίας και των αρμοδίων υπαλλήλων που έχουν οριστεί υπεύθυνοι για την διαχείριση τέτοιας περίπτωσης, ήταν άμεση. Πράξαμε τα δέοντα για την προστασία των εργαζομένων και του κοινού που εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας. Τα 90 αρνητικά τεστ, αποδεικνύουν ότι ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών μας και η τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι στιγμής είναι αποδοτικά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ευχαριστώντας και δημόσια την διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, για την ανταπόκριση και την συνεργασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος