FOLLOW US: facebook twitter

Με 600 ευρώ σύνταξη καλείται να πληρώσει 1.418 ευρώ ΔΕΗ!

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:

Κραυγή αγωνίας από χαμηλοσυνταξιούχο στον Πύργο

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Μια από τις πολλές ιστορίες… απόγνωσης πολιτών που είδαν να τους στέλνονται υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ σας παρουσιάζει σήμερα η “Πρωινή”. Χαμηλοσυνταξιούχος από τον Πύργο, καλείται να πληρώσει στη ΔΕΗ το εξωφρενικό ποσό των 1.418 ευρώ γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε απελπισία! Πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό (το τελευταίο 4μηνο) στον οποίο οι Χρεώσεις Προμήθειας αγγίζουν τα 928,20 ευρώ από τα οποία τα 803,12 ευρώ είναι για την περιβόητη Ρήτρα Αναπροσαρμογής που έχει “παγώσει” τους πάντες!! Σε αυτά, προστίθενται 335,54 ευρώ ρυθμιζόμενες χρεώσεις σε έναν λογαριασμό που η αξία του ρεύματος δε ξεπερνά μερικά μόλις ευρώ και μάλιστα έχοντας συμπεριληφθεί (αφαιρεθεί) και συνολική έκπτωση από την επιδότηση… 313,10 ευρώ!!!

Πρόκειται για συνάνθρωπο μας ηλικίας άνω των 70 ετών, ο οποίος κατοικεί με την σύζυγο του στο κέντρο της πόλης του Πύργου, σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και ο οποίος θέλησε μέσω της “Πρωινής” να εκφράσει μια ύστατη κραυγή αγωνίας καθώς το χρέος και η απελπισία τον κυριεύουν αφού με τα 600 ευρώ μηνιαία σύνταξη, αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. “Που να βρω τα χρήματα να πληρώσω αυτόν τον λογαριασμό. Εγώ με μία σύνταξη και η γυναίκα μου να μη δουλεύει είναι αδιανόητο, πώς θα τον πληρώσω; Προσθέστε ότι δίνω και ενοίκιο… Μου είπαν ότι η αιτία της αύξησης του λογαριασμού είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής. Πως να ρυθμίσω και τι, όταν ξέρω ότι σε κάθε νέο λογαριασμό καλούμαι να πληρώσω υπέρογκα ποσά. Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα μας το κόψουν…”.

Η κατάσταση με τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ φαίνεται ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού πολλαπλασιάζονται οι πολίτες που αναγκάζονται να πληρώσουν 3 και 4 φορές παραπάνω λογαριασμούς, σε σχέση με εκείνους που καλούνταν να πληρώσουν πέρυσι σε μια περίοδο που η ακρίβεια στα αγαθά πρώτης ανάγκης, την ενέργεια και τα καύσιμα έχουν εκτοξεύσει το κόστος διαβίωσης σε δυσθεώρητα ύψη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος