FOLLOW US: facebook twitter

Με 21 προϊόντα η β΄ φάση διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ

Ημερομηνία: 06-03-2023 | Συντάκτης:

7-17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ 11.000 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

*Και στους επτά δήμους, θα εφαρμοστεί η μέθοδος «Drive Through» για εύκολη και γρήγορη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων

Την Τρίτη 7 Μαρτίου  2023 θα ξεκινήσει η β΄ φάση διανομής τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους(ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους ωφελούμενος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Με την ολοκλήρωση της  α΄ φάσης διανομής, τον περασμένο Ιανουάριο, κατά την οποία οι ωφελούμενοι, παρέλαβαν τις προβλεπόμενες ποσότητες τροφίμων, η κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε Ηλείας – η οποία έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας – σε συνεργασία με τους επτά Δήμους, ως εταίρους του Προγράμματος, προετοίμασαν τη β΄ φάση. Σε αυτή, οι 10.805 δικαιούχοι ΤΕΒΑ (από τις 6.178 αιτήσεις) θα παραλάβουν 3 συσκευασίες με 21 προϊόντα (κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου), συνολικού βάρους 33 κιλών ανά άτομο. Ποσότητα που θα πολλαπλασιαστεί ανάλογα με τον αριθμό των ωφελουμένων ανά οικογένεια, και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 κιλά το ανώτερο.

Διανομή με «drive through» και στους 7 δήμους

Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της μεθόδου Drive Through σε 4 από τους 7 δήμους, κατά την οποία οι δικαιούχοι εισέρχονταν στους χώρους με τα αυτοκίνητά τους και μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων – χωρίς να αποβιβάζονται – φορτώνονταν τα τρόφιμα στα οχήματά τους και αποχωρούσαν, με ταχύτητα και χωρίς ταλαιπωρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ζήτησε την εφαρμογή του και στους υπόλοιπους δήμους, στους οποίους, τον Ιανουάριο, δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις.

Για τη νέα διανομή, που θα ξεκινήσει την Τρίτη 7 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, λόγω και των μεγάλων – και πάλι – ποσοτήτων που θα παραδοθούν, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέρχονται στους χώρους διανομής με αυτοκίνητο, καθώς θα πραγματοποιηθεί και στους επτά δήμους με τη μέθοδο «Drive Through», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Τρίτη 7/3/23 – Δήμος Πηνειού (Όρχος οχημάτων, πλησίον Δημ. Σταδίου Γαστούνης)

Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9/3/23 – Δήμος Ήλιδας (Χώρος Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας, πλησίον γηπέδων – https://goo.gl/maps/fQVZzK1o6gfokhm6A )

Παρασκευή 10/3/23

-Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Κρεστένων, έναντι Μαθητικής Εστίας –  https://goo.gl/maps/ymBhNfRgtpDpGdqn9 )

-Δήμος Ζαχάρως – (Αποθήκες δήμου – πλησίον Γυμν. Ζαχάρως)

Δευτέρα 13 & Τρίτη 14/3/23 – Δήμος Πύργου (Θεματικό Πάρκο Ξυστρή)

Τετάρτη 15/3/23 – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας (κτίριο Πολ. Προστασίας, πλησίον Πυροσβεστικού Κλιμακίου)

Πέμπτη 16/3/23 – Δήμος Πύργου (Θεματικό Πάρκο Ξυστρή)

Παρασκευή 17/3/23 – Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Κλειστό Γυμναστήριο ΑΕΘΛΙΟΝ)

Οδηγίες

Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί.

Ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα, καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος να προσέρχονται στο χώρο διανομής τηρώντας  τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος