FOLLOW US: facebook twitter

Με 1,5 ευρώ πληρώνει από σήμερα την σταφίδα η Ο.Π Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-10-2020 | Συντάκτης:
Με 1,5 ευρώ πληρώνει από σήμερα η Ο.Π Αμαλιάδας την σταφίδα που παραδόθηκε στην Ομάδα
Νέο ραντεβού με Βορίδη ζήτησε ο πρόεδρος Χ.Βαλιανάτος για να αποζημιωθούν και τα 20.000 στρέμματα υπαίθριου καρπουζιού της Ηλείας  ειδάλλως πάνε για κινητοποιήσεις

Τους σταφιδοπαραγωγούς που παρέδωσαν την φετινή σοδειά τους στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, πληρώνει από σήμερα η Ομάδα κατόπιν της χθεσινής επίσκεψης και συμφωνίας στο Αίγιο του προέδρου Χρήστου Βαλιανάτου όπου διατέθηκε το προϊόν στην συνέχεια.  Όπως ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Βαλιανάτος, στην Ο.Π Αμαλιάδας παραδόθηκαν συνολικά 650 τόνοι σταφίδας και οι σταφιδοπαραγωγοί πρόκειται να λάβουν προκαταβολή στην παρούσα φάση με τη τιμή να διαμορφώνεται στο 1,5 ευρώ το κιλό. Ωστόσο η Ο.Π θα παρακολουθεί την εξέλιξη της τιμής έτσι ώστε με την εξόφληση του προϊόντος στους παραγωγούς μήπως μπορέσει και πετύχει υψηλότερη ακόμη τιμή. Τέλος σε ότι αφορά την σταφίδα, ο πρόεδρος ανέφερε ότι συγκεντρώνουν τα στοιχεία των σταφιδοπαραγωγών για τις καταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης στους δικαιούχους η οποία πέρυσι δόθηκε το Φεβρουάριο με τιμή 50 ευρώ το στρέμμα. «Η δική μας προσπάθεια- επισημαίνει ο κ. Βαλιανάτος έγκειται στο ότι ασκούμε πιέσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να πληρωθούν φέτος νωρίτερα τα στρεμματιάτικα για την σταφίδα, με δεδομένες και τις συνέπειες της πανδημίας που έχουν πλήξει όλους τους παραγωγούς και έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό οικονομικό τοπίο στον πρωτογενή τομέα».

Ξανά στον Υπουργό για το καρπούζι θα πάει ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Ο.Π ζητώντας να αποζημιωθεί και το υπαίθριο καρπούζι του νομού που ξεπερνά τα 20.000 στρέμματα

 

Στόχος να αποζημιωθεί και το υπαίθριο καρπούζι του νομού

Παράλληλα, η Ομάδα Παραγωγών αναλαμβάνει νέα δράση για το καρπούζι που ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και πρέπει άμεσα να διευθετηθεί και να κλείσει αίσια αυτή η υπόθεση με τους καρπουζοπαραγωγούς καθώς όπως είναι γνωστό η ζημιά που έχουν υποστεί είναι τεράστια και οι οικονομικές συνέπειες ανυπολόγιστες,  τέτοιες που θέτουν σε κίνδυνο την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.  Για το λόγο αυτό, ο  πρόεδρος της Ο.Π ζήτησε χθες νέο ραντεβού με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, έτσι ώστε να λήξουν το θέμα των αποζημιώσεων. Όπως αναφέρει ο κ. Βαλιανάτος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτήν την στιγμή έχει δηλώσει ότι θα αποζημιώσει το καρπούζι  χαμηλής κάλυψης στην Ηλεία το οποίο είναι 6.000 τόνοι και δεν έχει διευθετηθεί η υπόλοιπη παραγωγή του υπαίθριου καρπουζιού που είναι 20.000 στρέμματα, δηλαδή η μερίδα του λέοντος!

«Πεποίθησή μας – επισημαίνει ο κ. Βαλιανάτος- είναι ότι τελικά το Υπουργείο θα καλύψει και το υπαίθριο καρπούζι της Ηλείας και για το λόγο αυτό ζητήσαμε και νέο ραντεβού με τον κ. Βορίδη. Ωστόσο αν αυτό παρά τις δικές μας προσπάθειες και τις πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, δεν διευθετηθεί, η Ο.Π Αμαλιάδας δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα, θα ξεσηκώσουμε τους καρπουζοπαραγωγους και θα καλέσουμε σε κινητοποιήσεις.  Άλλον δρόμο δεν έχουμε»!

Τέλος ο κ.Βαλιανάτος κάλεσε για μια ακόμα φορά τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών να παραδώσουν τα τιμολόγιά τους με τις χαμηλες τιμές πώλησης στην Ο.Π Αμαλιάδας έως τις 29 του μήνα, προκειμένου να ετοιμάσουν το φάκελο που θα κατατεθεί στο Υπουργείο για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για την πανδημία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος