FOLLOW US: facebook twitter

«Τέχνη στο Ιόνιο»: Μαζί για πρώτη φορά σε Έκθεση ζωγραφικής η εικαστικός Ε. Βούλτσου με την κόρη της Σ. Αρβανίτη

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
«Το ουρλιαχτό» έργο της Ευαγγελίας Βούλτσου

Με τίτλο «Τέχνη στο Ιόνιο», η γνωστή εικαστικός και ποιήτρια Ευαγγελία Βούλτσου, παρουσιάζει τον Αύγουστο, την νέα Έκθεση ζωγραφικής των έργων της στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου, στο «Θέατρο ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟ». Μια εικαστικός με πλούσια παρουσία στον εικαστικό χώρο, καθώς έχει ήδη 38 παρουσιάσεις και συμμετοχές σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά σε διάφορα μέρη της  Ελλάδας και στο εξωτερικό. Μόνο που τούτη η έκθεση που έρχεται είναι ακόμα πιο σημαντική για την Ευαγγελία Βούλτσου και όπως και η ίδια λέει, αποτελεί ένα μεγάλο της όνειρο, αφού στο πλευρό της θα βρίσκεται με φιλική συμμετοχή και η κόρη της επίσης εικαστικός, Σοφία Αρβανίτη που κατοικεί στην τοπική κοινότητα Δήμητρα Ηλείας. « Η συμμετοχή της κόρης μου Σοφίας Αρβανίτη με 10 περίπου έργα της κάνει αυτήν την στιγμή σπουδαιότερη και ομορφότερη, αφού η αγάπη της για την ζωγραφική, η βοήθεια και η στήριξή της ήταν για μένα πολύτιμη» τονίζει η ίδια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί στο θέατρο ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟ με την στήριξη του δήμου Ζακύνθου. Ομιλήτρια στην εκδήλωση των εγκαινίων θα είναι η Μαρία Κάνδηλα, διπλωματούχος Πολιτικής Επιστήμης κ Δημόσιας Διοίκησης με ειδικότητα στο ανθρωπιστικό Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει περίπου 80 μοναδικά έργα , με μολύβι, κάρβουνο, λάδια και ακρυλικά,  ζωγραφισμένα με αγάπη και σεβασμό για την τέχνη, με μια  πανδαισία χρωμάτων και θεμάτων, καθώς και πορτρέτα. Με τα έργα της η Ευαγγελία Βούλτσου, στέλνει μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας και πάντα μιλάει με μια ονειροπόλα διάθεση, για τα μακρινά ταξίδια που ονειρεύεται αλλά και για ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ…

Η έκθεση της Ευαγγελίας Βούλτσου θα διαρκέσει ως τις 25 Αυγούστου. Ώρες επισκέψεων 10.30 έως 13,00 και 18.00-21.00.

Μια πορεία αγκαλιά με τα χρώματα και τα πινέλα

Η Ευαγγελία Βούλτσου γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης όπου καλλιέργησε παιδί ακόμα το έμφυτο ταλέντο της στη ζωγραφική. Ως ενήλικη ζώντας τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής για 3 χρόνια στο  εργαστήρι του δήμου Πηνειού όπου το παιδικό της όνειρο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με 17 ομαδικές εκθέσεις σε συνεργασία με το Π.Π.Κ. Τελειώνοντας η  φοίτηση της στο εργαστήρι, ακολουθεί ατομική πορεία συμμετέχοντας σε ομαδικές  εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και ατομικές εκθέσεις. Σήμερα πλέον έχει  στο ενεργητικό της 30 ομαδικές και 5 ατομικές εκθέσεις με πιο σημαντικές στη  δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, στο ίδρυμα Κακογιάννη με τον όμιλο Τεχνών, Λόγου  και Επιστημών της UNESCO, στο δημοτικό Λάτσιο μέγαρο Πύργου, στο μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, στο εθνογραφικό μουσείο της Τουρκίας,
Κορίνθια 2012 κλπ. Πάνω από 2000 έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, αλλά και δημόσιους χώρους, ( μουσεία, πινακοθήκες).

«Εμφιαλωμένη ποίηση» έργο της Σοφίας Αρβανίτη

 

Η εικαστικός Σοφία Αρβανίτη – κόρη της Ευαγγελίας Βούλτσου- καθώς το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά, ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της στη ζωγραφική, παρακολουθώντας μαθήματα εικαστικών στο εργαστήρι ζωγραφικής του δήμου Πηνειού. Ζωγραφίζει ανελλιπώς,  μελετάει τεχνικές ζωγραφικής και σπουδές αναμείξεων χρωμάτων και ασχολείται με την διδασκαλία της εικαστικής τέχνης κάνοντας μαθήματα σε παιδιά  προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Φέτος ξεκινά την εκθεσιακή παρουσία της, συμμετέχοντας στην έκθεση ζωγραφικής  “Τέχνη στο Ιόνιο” στο ‘’Θέατρο Σαρακήναδο’’ κοντά στη μητέρα της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος