FOLLOW US: facebook twitter

Μάζεψαν 10 τόνους σκουπιδιών στο δρυοδάσος της Φολόης! (Photo)

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

-Περιβαλλοντική δράση στο Κούμανι με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Κουμανιωτών Ηλείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου περιβαλλοντική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Κούμανι, εντός του δρυοδάσους Φολόης.

Ένα μεγάλο μέρος καθαρίστηκε από εθελοντές του χωριού και μέλη της Ένωσης Κουμανιωτών Ηλείας. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συμμετείχε ενεργά στη δράση με μηχάνημα έργου, ανατρεπόμενο φορτηγό, απορριμματοφόρο τύπου πρέσα και μισθωμένο φορτηγό – κοντέινερ – αρπάγη για τη συλλογή των σκουπιδιών. Συγκεντρώθηκαν περίπου δέκα τόνοι σκουπιδιών, ενώ την επίβλεψη της όλης διαδικασίας είχε το Δασαρχείο Πύργου.

Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Φολόης κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κούμανι κ. Βασίλης Παπούλιας. Σε δηλώσεις του ο κ. Αρβανίτης ανέφερε:

«Είναι απογοητευτικό, ένα δάσος απαράμιλλου φυσικού κάλλους να γεμίζει σκουπίδια από ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι προτιμούν τα σκουπίδια τους, αντί να τα ρίχνουν στους κάδους αποκομιδής, να τα πετούν ανεξέλεγκτα στο δάσος και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον. Ας ελπίσουμε αυτή η δράση να είναι η αρχή έτσι ώστε ο κόσμος να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση. Συμφωνήθηκε, τέτοιες δράσεις να λάβουν χώρα και στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε το δρυοδάσος να είναι πάντα καθαρό όπως αρμόζει σ’ αυτό τον σπουδαίο εθνικό δρυμό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος