FOLLOW US: facebook twitter

Μάχη κατά της διασποράς του ιού στη Βουπρασία

Ημερομηνία: 05-02-2021 | Συντάκτης:
Ανεστάλη η λειτουργία δύο τμημάτων του ΓΕΛ Βάρδας λόγω κρούσματος σε μαθητή
-204 rapid test χθες στη Βάρδα με 4 θετικά
*16 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο

Καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό δίνουν οι υγειονομικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με στόχο να περιορίσουν τη διασπορά του και να αποτρέψουν τον κίνδυνο να νοσήσουν πολίτες που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Όλη την εβδομάδα γίνονται και θα συνεχιστούν πλήθος από τεστ κορονοϊού. Χθες έγιναν άλλα 204 στο δημαρχείο της Βάρδας, εκ των οποίων 4 ήταν θετικά.  Από αυτά τα 4 κρούσματα, τα 2 είχαν ήδη υποβληθεί σε  rapid test τις προηγούμενες ημέρες και είχαν βγει θετικά, ενώ το ένα είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.  Ειδικότερα, ένα  εξ αυτών αφορά μαθητή του Γενικού Λυκείου Βάρδας, εξέλιξη που οδήγησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στην αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων (Γ1 Γενικής Παιδείας και Γ Ανθρωπιστικής Κατεύθυνσης) έως τις 18 Φεβρουαρίου

Παράλληλα χθες επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο της περιοχής, τόσο σε μέλη του προσωπικού όσο και σε τρόφιμους, φτάνοντας συνολικά τα 16. Όπως μας ενημέρωσε η διοίκηση του ιδρύματος, οι τρόφιμοι που έχουν νοσήσει έχουν τεθεί σε καραντίνα, είναι ασυμπτωματικοί και η υγεία τους παρακολουθείται τακτικά ώστε να υπάρχει ετοιμότητα αν χρειαστεί να διακομιστούν για περαιτέρω ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον περιορισμό της διασποράς και ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα και τιςοδηγίες του ΕΟΔΥ για να μη νοσήσουν από τον ιό.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την περιοχή μας από την ευρεία διασπορά του ιού. Έχουμε ζητήσει να διενεργούνται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ είναι εφικτό, προκειμένου να παρακολουθούμε την αλληλουχία των γεγονότων και έχουμε επαρκή εικόνα για τη διασπορά το ιού. Τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) τεστ έδειξαν ότι σταθεροποιείται η κατάσταση, ωστόσο δεν επαναπαυόμαστε και φροντίζουμε για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων», τόνισε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Orthocoronavirinae

Νέα τεστ σήμερα σε Κυλλήνη και Ανδραβίδα 

Σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονται δυο κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο, το ένα έξω από το Δημαρχείο της Κυλλήνης από τις 09:30 έως τις 13:30, και το άλλο στην Ανδραβίδα στην πλατεία «Αγ. Σοφίας», από τις 09:30 έως τις 13:30.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος