FOLLOW US: facebook twitter

Μάχη με τις φωτιές για δεύτερη μέρα σε Κάρυστο και Κορινθία

Ημερομηνία: 15-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Καλύτερη η εικόνα στα Μεσοχώρια και Ακροκόρινθο. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθούν οι φωτιές υπό πλήρη έλεγχο.


Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στα Μεσοχώρια Ευβοίας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν όλο το βράδυ του Σαββάτου και να ρίχνονται εκ νέου στη μάχη σήμερα προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Στην πυρκαγιά συνεχίζουν να επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα. Παράλληλα πραγματοποιούνται εναέριες ρίψεις νερού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Καλή εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, παρουσιάζει και το μέτωπο στον Ακροκόρινθο Κορινθίας που ξέσπασε και αυτό χθες. Στην πυρκαγιά συνεχίζουν να επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα καθώς και εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Το Σάββατο, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών κοντά στα μέτωπα της φωτιάς.

Οι κάτοικοι στον Σολομό Κορινθίας κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Χιλιομόδι όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Μεσοχώρια Καρύστου έπρεπε να απομακρυνθούν προληπτικά.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος