FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Μαυρωτάς: Βλέπει επανέναρξη από το νέο έτος

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, απάντησε στην επιστολή του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργου Καραμπέτσου, ο οποίος ζητούσε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Αυτό που προκύπτει από τα λεγόμενα του Γ. Μαυρωτά είναι πως η επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα γίνει το νέο έτος.

Η επιστολή-απάντηση στον Γ. Καραμπέτσο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διασπορά του ιού είναι συνάρτηση των συναθροίσεων/μετακινήσεων και αυτή τη στιγμή πρωταρχική προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της οξείας φάσης του 2ου κύματος της πανδημίας για να αντέξει το σύστημα υγείας. Θέλω να πιστεύω ότι η συνολική εικόνα θα βελτιωθεί στις επόμενες ημέρες ώστε να ανοίξουν περισσότερο οι κοινωνικές δραστηριότητες. Έχουμε έτοιμο τον οδικό χάρτη με προτεραιοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα ανοίγουν σταδιακά, καθώς και τον αυστηρό τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αυτό. Για παράδειγμα, οι προπονήσεις στα ομαδικά αθλήματα θα γίνονται με συγκεκριμένη λίστα αθλητών, σε συγκεκριμένο χώρο, για συγκεκριμένο ωράριο και με εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο (test COVID19). Μάλιστα αυτό το σχέδιο θα διευκολυνθεί από το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέσπισε διατίμηση στα test COVID19, οπότε γίνονται πιο προσιτά. Θεωρώ ότι με αυτά τα αυστηρά δεδομένα, η σταδιακή επανέναρξη κάποιων αθλητικών δραστηριοτήτων μπορεί να είναι από τα πρώτα πράγματα που μπορούν να «ανοίξουν» με αυξημένη ασφάλεια. Για όλα αυτά θα περιμένουμε το πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Για να μην δημιουργείται καμία παρεξήγηση για διακρίσεις μεταξύ των αθλημάτων, να σημειώσω ότι τα πρωταθλήματα Super League 1 και Basket League που συνεχίζονται, είχαν ήδη καταρτίσει και ξεκινήσει με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από το καλοκαίρι και έτσι πήραν πρώτοι το πράσινο φως από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ έχει αρμοδιότητα στον καθορισμό των λειτουργικών παραμέτρων της διαχείρισης της πανδημίας στον αθλητισμό (έκδοση οδηγιών, έγκριση πρωτοκόλλων, διαχείριση κρούσματος κλπ.), ενώ στα μείζονα ζητήματα που αφορούν στα περιοριστικά μέτρα όπως είναι η διεξαγωγή ή όχι αθλητικών δραστηριοτήτων και ποιων, εισηγείται στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που έχει την εμπειρία και όλα τα δεδομένα στη διάθεσή της.

Η γνωστοποίηση ημερομηνίας επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας συναρτάται από τη συνολική εικόνας της πανδημίας στη χώρα μας… Λάβετε επίσης υπόψιν ότι, για να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα πρέπει να έχουν ανοίξει οι εγκαταστάσεις για προπονήσεις τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν… Από τη νέα χρονιά και με τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν πιστεύω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αρκεί να δείξουμε όλοι αυτοπειθαρχία και σεβασμό στους κανόνες… Είμαι αισιόδοξος ότι οι όποιες αναπόφευκτες παύσεις στην αγωνιστική δραστηριότητα, θα μπορέσουν να καλυφθούν στο νέο έτος. Ευελπιστώ ότι ο σταδιακός, αυστηρός, ελεγχόμενος, πειθαρχημένος τρόπος επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας θα τύχει της αποδοχής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για να εισηγηθούν θετικά, όταν και εφόσον το επιτρέψει η συνολική εικόνα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος