FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί από το MFR Force Bergerac στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

Ημερομηνία: 10-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Αναμνηστική φωτογραφία εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. Πύργου με Γάλλους μαθητές και εκπαιδευτές από το MFR Force Bergerac.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, επισκέφθηκε μια ομάδα είκοσι περίπου μαθητών και εκπαιδευομένων του MFR Force Bergerac, από τη Γαλλία. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί από τους γάλλους προ καιρού και ήταν στο πλαίσιο 15ήμερης παραμονής τους και ξενάγησης σε χώρους εκπαίδευσης, αγροτικής παραγωγής και σε σημεία πώλησης.

Επικεφαλής της γαλλικής αποστολής ήταν η κ. Nathalie P., σύμβουλος σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων και συνοδευόταν από τον κ. Eric G., προϊστάμενο της αποστολής Europe Internationale, καθώς και από πέντε (5) εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. Πύργου υποδέχθηκαν τους γάλλους φιλοξενούμενούς τους, τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου, παρουσίασαν τα έργα των ελλήνων εκπαιδευομένων καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Γάλλοι μαθητές από το MFR Force Bergerac, μαζί με εκπαιδευόμενους στην αίθουσα διδασκαλίας του Β΄ κύκλου του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Σε πρώτη φάση, οι φιλοξενούμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Β’ κύκλου όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διεργασίας, τις άλλες δραστηριότητες των εκπαιδευομένων, τα Σχέδια Δράσης (Projects), ενώ απηύθυναν διάφορες ερωτήσεις.

Ακολούθως, συγκεντρώθηκαν όλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου. Εκεί, οι εκπαιδεύτριες κκ. Γεωργία Βασιλοπούλου (τμήματος Αμαλιάδας) και Ολυμπία Ράλλη, παρουσίασαν ένα σύντομο οδοιπορικό από την επταήμερη παραμονή τους στη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις του οικείου σχολείου των γάλλων επισκεπτών MFR Force Bergerac.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι των δύο σχολείων παρακολουθούν την παρουσίαση των εκπαιδευτριών του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Αναφέρθηκαν στην υποδοχή των γάλλων, στην καθημερινή ρουτίνα τους στο σχολείο, τις εγκαταστάσεις του σχολείου και τη λειτουργία του, τις επισκέψεις τους στην αγορά και στην πόλη, στα αγροκτήματα που επισκέφθηκαν και στις καλλιέργειες της περιοχής, στα προϊόντα της περιοχής και στην τρούφα -κάτι σαν μανιτάρι, που παράγει το πανάκριβο ποτό, καθώς και στον τρόπο εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων.

Άγαλμα του Συρανό ντε Μπερζεράκ (Cyrano de Bergerac) στην ομώνυμη πόλη, την οποία επισκέφθηκαν οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου ευχαρίστησαν τον κ. Loic le Glanec, καθώς και τα στελέχη του γαλλικού σχολείου για τη φιλοξενία. Στο τέλος της παρουσίασης, η γαλλίδα σύμβουλος κ. Nathalie P., επεφύλασσε μια έκπληξη για τις ελληνίδες εκπαιδεύτριες: είχε φέρει ένα φυτό γαλλικής τρούφας, ηλικίας τεσσάρων ετών!

Ο Loic leGlanec, “η ψυχή της σχέσης των δύο σχολείων”, ανάμεσα σε εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου και τη γάλλο σύμβουλο κ. Nathalie P.

Ακολούθησαν οι συστάσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων και η κατανομή των γάλλων φιλοξενούμενων στα τέσσερα Σχέδια Δράσης (Projects) που υλοποιούνται στο Σ.Δ.Ε. Πύργου. Πέντε έως επτά γάλλοι μαθητές μαζί με έναν ή δύο καθηγητές τους πήγαν σε κάθε Project. Στο Project «Παραδοσιακοί Χοροί» που συντονίζουν οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου κκ. Παρασκευή Παρασκευοπούλου και Λαμπρινή Παντή, οι γάλλοι επισκέπτες παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν σε ελληνικούς χορούς, ενώ παρουσίασαν στου έλληνες εκπαιδευόμενους σύγχρονους γαλλικούς χορούς.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στο χώρο υλοποίησης του Project «Παραδοσιακοί Χοροί», αλληλο-συστήνονται με τους γάλλους μαθητές, ένας προς έναν.

Στο Project «Κιβωτός Ελληνικών Αρχαιοτήτων» που συντονίζουν οι εκπαιδεύτριες κκ. Βασιλική Διαμαντοπούλου και Ολυμπία Ράλλη, οι γάλλοι επισκέπτες σχεδίασαν και ζωγράφισες αρχαίες αναπαραστάσεις, ενώ ενημερώθηκαν για την κατασκευή κεραμικών ειδών κατά την αρχαιότητα.

Γάλλοι μαθητές συμμετέχουν στο Project «Κιβωτός Ελληνικών Αρχαιοτήτων» του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Στο Project «Από το Λιοστάσι στο Λιοτρίβι» που συντονίζουν οι εκπαιδευτές κκ. Στάθης Λουμιώτης και Σοφία Τσέκα, οι γάλλοι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία υλοποίησης του Project, τη μακέτα που κατασκευάζουν οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου καθώς και για καλές πρακτικές καλλιέργειας και συγκομιδής της ελιάς.

Γάλλοι μαθητές συμμετέχουν στο Project «Από το Λιοστάσι στο Λιοτρίβι» του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Στο Project «Γαστρονομικό ταξίδι στο νομό Ηλείας» που συντονίζουν οι εκπαιδευτές κκ. Σταμάτης Τσικόγιας και Σπυριδούλα Αλεξίου, οι γάλλοι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την ελληνική κουζίνα και σε παραδοσιακές συνταγές, ενώ συμμετείχαν στην κατασκευή χωριάτικου χαλβά.

Τον τρόπο λειτουργίας του Σ.Δ.Ε. Πύργου και τις υποκείμενες δομές, παρουσίασε στον κ. Eric Gallibour, προϊστάμενο της αποστολής Europe Internationale, ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρουν οι δομές εκπαίδευσης ενηλίκων στις δύο χώρες, Ελλάδα και Γαλλία, ενώ έγιναν τα πρώτα βήματα για μια μελλοντική συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών.

Η γαλλική αντιπροσωπεία του MFR Force Bergerac δήλωσε ικανοποιημένη από τη φιλοξενία και τη συνεργασία των δύο πλευρών. Οι μαθητές ένοιωσαν ότι πήραν κάποια στοιχεία από την ελληνική πραγματικότητα σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Ανταλλάχθηκαν ευχές και εκφράστηκαν προσδοκίες για καλύτερη συνεργασία στο μέλλον.

Για την καλύτερη επικοινωνία με τους γάλλους επισκέπτες, βοήθησαν στη διερμηνεία της αγγλικής γλώσσας, οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου, κκ. Γεωργία Βασιλοπούλου, Σπυριδούλα Αλεξίου και Ολυμπία Ράλλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος