FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ουγγαρία, Τουρκία, Πολωνία, Ισπανία φιλοξενήθηκαν μέσω Erasmus+ από το 2ο Δημ. Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 10-06-2022 | Συντάκτης:


Γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου και απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Πέντε υπέροχες και μοναδικές ημέρες, πέρασαν οι αποστολές τεσσάρων χωρών (Ουγγαρία, Τουρκία, Πολωνία και Ισπανία) που φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια του Erasmus+ “Small steps – Big changes” απο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, είχαν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα με πάρα πολλές δράσεις σχετικές με τη διατροφή και την άσκηση και στη διάρκεια της εβδομάδας (29 Μαΐου- 4 Ιουνίου) ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους στις ομορφιές του τόπου μας ενώ γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα, αλληλοεπιδρώντας με τους Έλληνες μαθητές,, νιώθοντας την ελληνική ζεστή φιλοξενία.

Την πρώτη μέρα της παραμονής τους πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής στο Δημαρχείο Πύργου και βόλτα στην πόλη του Πύργου ενώ το μεσημέρι γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τη δεύτερη μέρα αναρριχήθηκαν στο λόφο του Κατακόλου, έστησαν σκηνές με την καθοδήγηση των προσκόπων στην παραλία Ματζάκουρα ενώ παρασκευάσαν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα στο Aldemar Olympian Village, με τη βοήθεια των σεφ του ξενοδοχείου, καθώς και παρουσίαση της μεσογειακής διατροφής από τον γιατρό-διατροφολόγο κ. Φουντουλάκη.

Την επομένη επισκέφθηκαν το υπέροχο Κτήμα Μερκούρη ένα απόλαυσαν παιχνίδια και μπάνιο στην παραλία της Σκαφιδιάς. Ακολούθησαν επισκέψεις στην Ολυμπιακή Ακαδημία όπου συμμετείχαν σε διαγωνισμό τοξοβολίας και στη συνέχεια σε Εργαστήρι γλυπτικής και πηλοπλαστικής και μάθημα μελισσοκομίας.

Την τελευταία μέρα, επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και συμμετείχαν σε μια ζεστή τελετή λήξης στον Πύργο.

Στη διάρκεια της παραμονής τους, ανανέωσαν τις φιλίες που είχαν δημιουργηθεί σε προηγούμενες κινητικότητες. γεννήθηκαν νέες, δόθηκαν υποσχέσεις για συνέχιση της επικοινωνίας και αμοιβαίες μελλοντικές επισκέψεις.

Εκτός από τα οφέλη που αποκόμισαν όλοι από τις δράσεις του προγράμματος αυτού καθαυτού, αναβαθμίστηκαν ανθρώπινες σχέσεις και στάσεις ζωής.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού ευχαρίστησαν τις αποστολές των φιλοξενούμενων, δασκάλους και μαθητές, για το ενδιαφέρον, τη συνέπεια και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν ενώ ευχαριστούν ιδιαίτερα την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Λεβεντούρη, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού, την ξενοδοχειακή μονάδα Olympian Village του Ομίλου Aldemar στη Σκαφιδιά αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση των δράσεων και της φιλοξενίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος