FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές επιχειρηματίες ιδιοκτήτες της «TASTE TRIP»!

Ημερομηνία: 14-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα

Η ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού μπαίνει δυναμικά στο «επιχειρείν» και μας εκπλήσσει

6dim-taste-trip

Ρεπορτάζ: Ελένη Παπαδοπούλου

Όταν τα παιδιά «επιχειρούν», πραγματικά μας εκπλήσσουν! Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους μαθητές της ΣΤ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου που φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  που είχε σαν θέμα την σχολική επιχειρηματικότητα, ίδρυσαν την δική τους… σχολική εταιρία  που ονομάζεται «Taste trip», δηλαδή ταξίδι στη γεύση,  όπου παράγουν και συσκευάζουν  προϊόντα που προέρχονται από το αμπέλι. Κρασί, ξύδι, γλυκό του κουταλιού σταφύλι και  σταφίδες και μάλιστα έκαναν και ένα υπέροχο μικρό βιβλίο συνταγών! Η εταιρία των παιδιών έχει ιστοσελίδα με ηλεκτρονικό κατάστημα και κάνει και πωλήσεις ηλεκτρονικά.! Μια εξαιρετική ιδέα από την σύλληψή της ως την υλοποίησή της χάρις στην καθοδήγηση των δασκάλων τους που δημιουργεί ευθύνες στα παιδιά και τα κάνει να λειτουργούν ως επιχειρηματίες. Στην ιστοσελίδα τους 6thprimary-taste-trip.simplesite.com οι μαθητές επιχειρηματίες αυτοσυστήνονται και αυτοπροσδιορίζονται γράφοντας τα εξής:

6dim-taste-trip-poster

“Η Εταιρεία μας!!!

Είμαστε οι μαθητές της Στ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Φέτος ιδρύσαμε μια σχολική εταιρεία όπου παράγουμε προϊόντα που προέρχονται από το αμπέλι.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να κάνετε και να δείτε:

  • Τα νέα για την εταιρία μας.
  • Τα προϊόντα μας.
  • Να κάνετε αγορές.
  • Να επικοινωνήσετε με την εταιρία μας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη !!!

6dim-taste-trip3

Η εταιρία μας ξεκίνησε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ο τίτλος του οποίου είναι “Αξίες και Σχολική Επιχειρηματικότητα”. Τον πρώτο χρόνο ασχοληθήκαμε με τις αξίες που χρειάζεται να έχει ένας επιχειρηματίας για να αναπτύξει σωστά την επιχείρησή του. Τον δεύτερο χρόνο δημιουργήσαμε την εταιρία “Taste Trip” με προϊόντα που προέρχονται από το αμπέλι. Φτιάξαμε διοικητικό συμβούλιο και χωρίσαμε αρμοδιότητες. Χωριστήκαμε σε ομάδες: των οικονομικών, της συσκευασίας και της προώθησης. Σε ένα χώρο του σχολείου δημιουργήσαμε τον δικό μας αμπελώνα και ξεκινήσαμε την παραγωγή των προϊόντων μας. Δουλέψαμε αρκετές μέρες και σκεφτήκαμε τον τρόπο που θα παρουσιάζαμε και θα συσκευάζαμε τα προϊόντα μας.

6dim-taste-trip3

Αφού συγκεντρώσαμε αρκετά προϊόντα, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε αυτήν την ιστοσελίδα ώστε η εταιρία μας να γίνει γνωστή και να αρχίσουμε να τα πουλάμε.”

6dim-taste-trip2

Τα προϊόντα των μαθητών είναι κρασιά δύο ειδών, ο Λευκός ξηρός οίνος «Αλφειός» και ο  Ερυθρός ξηρός οίνος «Αρέθουσα», το ξύδι με αρωματικά βότανα «Θυμός», σακουλάκια με μαύρη σταφίδα «Μαύρος χρυσός», σταφύλι γλυκό κουταλιού «Σε μια ρώγα από σταφύλι» και βεβαίως το βιβλίο συνταγών τους «Τα γλυκονόστιμα»! Μάλιστα σαν καλοί επιχειρηματίες έχουν και τα δώρα και τις προσφορές τους και έτσι με την αγορά ενός μπουκαλιού κρασιού κι ενός ακόμα προϊόντος, έχουν ένα δώρο από την εταιρεία τους!

Τα προϊόντα τους θα τα διαθέτουν και στο Πασχαλινό παζάρι του σχολείου τους, που θα γίνει στο Σάββατο 16 Απριλίου στο χώρο του 6ου δημοτικού σχολείου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος