FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές ενός… κατώτερου θεού!

Ημερομηνία: 11-01-2022 | Συντάκτης:

Χωρίς Οικονομολόγο το ΓΕΛ Καλλιθέας από την αρχή της χρονιάς- Δύο υποψήφιοι θα δώσουν Πανελλαδικές στην κατεύθυνση της Οικονομίας χωρίς να έχουν διδαχτεί ως τώρα το μάθημα

– Όσοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν από την Δ/νση Β/θμιας στη συνέχεια παραιτήθηκαν και μόλις χθες βρέθηκε εφικτή λύση


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών και της υποστελέχωσης κυρίως των ορεινών και περιφερειακών σχολείων που δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, δυστυχώς είναι γνωστό και υπάρχουν τρανά παραδείγματα που αποδεικνύουν τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος. Ένα από αυτά, είναι η περίπτωση δύο μαθητών της Γ΄Λυκείου στο ΓΕΛ Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, που αν και ακολουθούν την κατεύθυνση Οικονομίας Και Πληροφορικής από το 4ο επιστημονικό πεδίο και θα δώσουν Πανελλαδικές στο μάθημα της Οικονομίας – με συντελεστή μάλιστα βαρύτητας 0,7), εν τούτοις στο σχολείο δεν υπάρχει Οικονομολόγος και ως εκ τούτου δεν διδάσκονται ένα Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα! Για την ακρίβεια, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα, έχουν διδαχθεί το μάθημα της Οικονομίας έναν περίπου μήνα, αφού όλοι οι αναπληρωτές Οικονομολόγοι που τοποθετήθηκαν, στη συνέχεια παραιτήθηκαν! Έτσι οι δύο μαθητές οδεύουν προς τις Πανελλαδικές χωρίς να έχουν ως τώρα διδαχθεί το μάθημα της Οικονομίας και άρα θα ανταγωνιστούν συμμαθητές τους που αντιθέτως θα είναι πλήρως προετοιμασμένοι στις εξετάσεις. Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος είναι αλήθεια ότι έχει κάνει διάφορες ενέργειες για την κάλυψη της θέσης όμως έπεφταν στο κενό και μόλις χθες κατάφερε να βρει μια εφικτή λύση με την τοποθέτηση ενός Ηλείου καθηγητή που ενισχύει την πιθανότητα να μην φύγει και αυτός, ενώ το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η κάλυψη της χαμένης ύλης για τους δύο μαθητές.

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι τα προβλήματα της έλλειψης καθηγητών στο συγκεκριμένο σχολείο, είχαν κάνει την εμφάνισή τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όπου αρχικά αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ένεκα έλλειψης φιλολόγου και κοινωνιολόγου, με συνέπεια η μαθήτρια που την είχε επιλέξει, να υποχρεωθεί να αλλάξει κατεύθυνση και να ενταχθεί στην κατεύθυνση Οικονομίας-Πληροφορικής. Όμως τελικά ούτε και η διδασκαλία των μαθημάτων της κατεύθυνσης Οικονομίας-Πληροφορικής υλοποιήθηκε απρόσκοπτα λόγω της έλλειψης Οικονομολόγου!

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο Δ.ντης του σχολείου κ. Καπένης “Το πρόβλημα με τους δύο μαθητές μας είναι ότι έχουν διδαχθεί ένα πολύ μικρό μέρος της διδακτέας ύλης, περίπου για διάστημα ενός μήνα. Η κατάσταση είναι γνωστή στην Δ/νση που κάνει ότι μπορεί για να έρθει καθηγητής Οικονομολόγος να καλύψει το κενό. Αρχικά, με την έναρξη του σχολικού έτους, ήρθε Οικονομολόγος καθηγητής ο οποίος όμως στην συνέχεια διορίστηκε στο Υπουργείο Υγείας και έφυγε. Στη συνέχεια διορίστηκε αναπληρώτρια Οικονομολόγος η οποία όμως τελικά αρνήθηκε τη θέση και παραιτήθηκε και έτσι τα παιδιά έχουν μείνει χωρίς καθηγητή και χωρίς να κάνουν μάθημα. Χθες ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας με ενημέρωσε ότι έκανε νέες ενέργειες προκειμένου να έρχεται Οικονομολόγος για το μάθημα και έτσι περιμένουμε τώρα να καλυφθεί το κενό. Σε ότι αφορά τον τρόπο που θα καλυφθεί η χαμένη ύλη, δεν μπορώ να σας απαντήσω πως θα γίνει, αυτό θα το προσπαθήσει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός που θα έρθει”.

Γ. Φωτεινόπουλος: «Δώσαμε αγώνα αλλά τώρα θα καλυφθεί το κενό»

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος σχολιάζοντας την κατάσταση αυτή στο Λύκειο Καλλιθέας τόνισε ότι μετά από μεγάλο αγώνα της Δ/νσης, πιστεύει πως επιτέλους δόθηκε λύση αφού ο Οικονομολόγος εκπαιδευτικός που θα καλύψει το κενό είναι Ηλείος και από την ευρύτερη περιοχή και δεν θα υπάρξουν νέα φαινόμενα παραιτήσεων. « Σας διαβεβαιώνω ότι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχουμε κάνει πολλές ενέργειες για την κάλυψη της θέσης του Οικονομολόγου όπου διορίσαμε κατ’ επανάληψη αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά τελικά κανένας δεν έμεινε. Πλέον πιστεύω ότι το λύσαμε το θέμα και εντός των ημερών θα γίνει και η τοποθέτηση Οικονομολόγου που θεωρώ ότι επειδή είναι ένας έμπειρος εκπαιδευτικός θα καλύψει τα κενά της ύλης των δύο παιδιών. Εγώ βεβαίως είχα αντιπροτείνει την μεταφορά των δύο μαθητών στο ΓΕΛ Κρεστένων – υπήρχαν ταξί για την δωρεάν μετακίνησή τους- αλλά η πρόταση μου δεν έγινε αποδεκτή. Τώρα πάντως μετά από πολλές περιπέτειες δώσαμε λύση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ