FOLLOW US: facebook twitter

Μάθημα και εμπειρία ζωής για τα παιδιά-Διάλεξη και παρουσίαση σε βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών

Ημερομηνία: 09-06-2022 | Συντάκτης:

Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των μαθητών κι ειδικά αυτής της ηλικίας, μάθημα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/6 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο. Οι μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου, έμαθαν τις πρώτες βοήθειες από το επιστημονικό προσωπικό των Α’ βοηθειών ΕΚΑΒ Πάτρας – παράρτημα Ν. Ηλείας, σε μια ιδιαίτερα επιμορφωτική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με το Τμήμα Παιδείας και το Γραφείο Εθελοντισμού, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Ε.Σ.Υ.

Οι μαθητές, άκουσαν, έμαθαν, καθώς και εκπαιδεύτηκαν με απλό και βιωματικό τρόπο να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε κρίσιμες καταστάσεις.  

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος: «Ήταν μια διαδικασία πέραν από πρωτόγνωρη ταυτόχρονα και άκρως εποικοδομητική με την εξοικείωση στις Πρώτες Βοήθειες. Η γνώση αυτών των δεξιοτήτων αυξάνει την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης τους, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές και όλους τους συμμετέχοντες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος