FOLLOW US: facebook twitter

Απ. Μαρτζάκλης: «Δεν κυνηγάμε τον κόσμο για να του επιβάλλουμε πρόστιμα, τον ιό κυνηγάμε» – Καμία ανοχή για την πιστή τήρηση των μέτρων

Ημερομηνία: 05-11-2020 | Συντάκτης:
Στην πρεμιέρα της πρώτης μέρας χρήσης μάσκας έπεσαν τα πρώτα 100 πρόστιμα στην Ηλεία

Μπορεί η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων και κυρίως της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους να έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους Ηλείους πολίτες και να συνεχιζεται με την σχεδόν καθολική χρήση της από μικρούς και μεγάλους, ωστόσο οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας πέρα από τις συστάσεις, έφεραν και τα πρώτα πρόστιμα.

Έτσι, με το… καλημέρα και με την πρεμιέρα των νέων μέτρων, στην ΠΕ Ηλείας «μοιράστηκαν» σχεδόν 100 πρόστιμα για παραβάσεις από τις αστυνομικές αρχές που είχαν εγκατασταθεί σε κεντρικούς δρόμους και σημεία κυρίως των μεγάλων πόλεων του νομού. Και χθες στην πόλη του Πύργου η παρουσία των αστυνομικών ήταν έντονη, ακόμα και στην λαϊκή αγορά του Πύργου διενεργούσαν ελέγχους για την χρήση μάσκας όπως και σε αυτοκίνητα με επιβάτες πέραν του οδηγού.  Άλλωστε οι οδηγίες που έχουν λάβει από την Περιφερειακή  Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Ελλάδας είναι σαφείς.

«Καμία ανοχή από οποιοδήποτε και οι ελάχιστοι που δεν θα συμμορφωθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ό,τι προβλέπει ο νόμος, απαρέγκλιτα, είτε πρόκειται για πολίτες που κινούνται στο δρόμο, είτε για υπαλλήλους καταστημάτων, είτε και τα ίδια τα καταστήματα απαρέγκλιτα», δήλωσε χθες ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξιάρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, απευθυνόμενος στο σύνολο των πολιτών και των τριών νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά πως «Οπως δείξαμε όλοι στην πρώτη φάση της επιδημίας υπευθυνότητα, πρέπει να την επιδείξουμε και τώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν κυνηγάμε τον κόσμο για να του επιβάλλουμε πρόστιμα. Τον ιό κυνηγάμε».

Η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, αυτομάτως ανεβάζει και το επίπεδο των ελέγχων από την ΕΛΑΣ σε καθημερινή 24ωρη βάση πλέον, σε όλες τις Διευθύνσεις της Αστυνομίας και της Περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι το ελεγκτικό έργο των αστυνομικών αρχών για την τήρηση των μέτρων συνδράμει και η Δημοτική Αστυνομία, όπως χθες στην περίπτωση της Λαϊκής του Πύργου όπου η παρουσία των δημοτικών αστυνόμων ήταν εμφανής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος