FOLLOW US: facebook twitter

Μάρτιο του 2017 παραδίδεται ο «συνδετήριος» – Επιθεώρηση Γ. Λιατσή στα έργα που εκτελούνται

Ημερομηνία: 06-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

liatsis-sundetirios

«Μετά τον εφιάλτη των σκουπιδιών, ξεκινάμε τα έργα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου

Το Μάρτιο του 2017, προβλέπεται βάσει χρονοδιαγράμματος, να έχει ολοκληρωθεί το έργο ανακατασκευής του δρόμου που συνδέει την εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσίας με την εθνική οδό Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας, τον γνωστό ως «συνδετήριο», προϋπολογισμού 670.000 ευρώ. Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιθεώρησε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, συνοδευόμενος από τον αν. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Φιλιππόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ο κ. Λιατσής, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δρόμο, ως «στρατηγικής κυκλοφοριακής σημασίας» καθώς με την ολοκλήρωση του, θα αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό, η κυκλοφορία εντός της πόλης που σήμερα επιβαρύνεται από τη διέλευση βαρέων οχημάτων. «Το έργο, έχει μελετηθεί από το Δήμο Πύργου και εκτελείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας. Όπως ενημερώθηκα, η υπάρχουσα πίστωση δεν καλύπτει το σύνολο του έργου, ωστόσο σύμφωνα με τον ανάδοχο της εταιρείας «ΔΟΞΑ» υπάρχει διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη για συμπληρωματική πίστωση, οπότε το έργο θα παραδοθεί πριν τον Μάρτιο του 2017. Βέβαια, λίγοι από τους συμπολίτες μας θα αντιληφθούν τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου ωστόσο εκείνοι που θα το χρησιμοποιούν θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους. Ως δήμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να το εξυπηρετήσουμε στις λεπτομέρειες του».

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Λιατσής επισήμανε ότι το έργο αυτό, είναι ουσιαστικά το πρώτο από εκείνα που προγραμματίζει να εκτελέσει η δημοτική αρχή εφόσον απαλλαγούν από τον εφιάλτη των σκουπιδιών. «Όλο αυτό τον καιρό, σχεδιάζαμε πράγματα τα οποία είναι συμβατά προς το πρόγραμμα που είχαμε ως δημοτική αρχή και είμαστε βέβαιοι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε και άλλα έργα ώστε να θέσουμε την πόλη μας σε ουσιαστική τροχιά ανάπτυξης χωρίς παλινωδίες και επιστροφές».

Ο αν. Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φιλιππόπουλος αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου, τονίζοντας ότι το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 2.200 μέτρα και προβλέπεται αποξήλωση του οδοστρώματος σε βάθος 50 εκατοστών με υπόβαση και βάση ώστε να είναι ανθεκτικός στα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο ενώ ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν απρόσκοπτα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος