FOLLOW US: facebook twitter

Μαρίνος: Κυψέλη Πολιτισμού στα Καβάσιλα – Υπεγράφη η σύμβαση για το ερειπωμένο κτίριο

Ημερομηνία: 13-12-2021 | Συντάκτης:

Πρόεδρος ΤΚ Σ. Βάγγης: «Δικαίωση των αγώνων του Δημάρχου»

Με την υπογραφή της Δημόσιας Σύμβασης του έργου «Ανακαίνιση -Διαμόρφωση Πολιτιστικού Κέντρου Τ.Κ. Καβασίλων»,  τα ερειπωμένα κτίρια στα Καβάσιλα μετατρέπονται από τη σημερινή δημοτική αρχή σε κυψέλες Πολιτισμού.

Η σημερινή δημοτική αρχή πέτυχε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο 176.827 ευρώ ενώ ο Δήμος θα διαθέσει το ποσόν των 203.072 ευρώ.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και του κ. Καφετζή Γιώργου εκπροσώπου της αναδόχου Κοινοπραξίας. Ο προϋπολογισμός μελέτης ανέρχεται στις 379.900 ευρώ και η έκπτωση στο 47%.

 

Κόσμημα για τα Καβάσιλα

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Τα Καβάσιλα είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου Πηνειού με μεγάλες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως η ΤΚ εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου υπάρχει το ερειπωμένο κτίριο που σε λίγους μήνες το μετατρέπουμε σε κόσμημα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου και όταν είδα αυτή τη θλιβερή εικόνα, τον εξευτελισμό των δημοτικών κτιρίων, έθεσα ως στόχο να αναδείξω αυτό το κτίριο. Επισκέφθηκα το Πράσινο Ταμείο και τον πρόεδρό του και πέτυχα να εξασφαλίσω χρηματοδότηση ενώ ο Δήμος θα διαθέσει το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό.

Σήμερα  γίνεται πράξη το έργο «Ανακαίνιση Διαμόρφωση Πολιτιστικού Κέντρου Τ.Κ. Καβασίλων» με την υπογραφή σύμβασης με μια εταιρεία αξιόπιστη. Σε περίπου 6 μήνες από την έναρξη του έργου το ερειπωμένο κτίριο γίνεται από  τη σημερινή δημοτική αρχή κυψέλη Πολιτισμού. Ο ανάδοχος του έργου είναι εταιρεία δοκιμασμένη και εκτιμώ ότι θα παραλάβουμε ένα έργο κόσμημα για τα Καβάσιλα και τον Δήμο Πηνειού».

 

Δικαίωση αγώνων

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καβασίλων κ. Σωκράτης Βάγγης δήλωσε:

«Δήμαρχε σε ευχαριστούμε γιατί από την πρώτη ημέρα που εξελέγης ενδιαφέρθηκες γι’αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο στην είσοδο της πόλης και σήμερα οι αγώνες σου δικαιώνονται. Σου μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων και από την πλευρά μου ευχαριστώ όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ανάδειξη αυτού του κτιρίου, την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την άμεση ανταπόκριση και φυσικά τον Σεβασμιώτατο και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση του οικοπέδου».

Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης και η προισταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δέσποινα Τσάφα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος