FOLLOW US: facebook twitter

Μαρίνος: «Δεν ξέχασε τον τόπο του»

Ημερομηνία: 20-03-2023 | Συντάκτης:

Η Διαθήκη του Γαστουναίου Διονυσίου Παν. Τσουρούτα

  • Οικονομική ενίσχυση άπορων κορασίδων
  • Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ι.Μ. Ηλείας και Δήμο Πηνειού

Η οικονομική ενίσχυση των άπορων κορασίδων της Γαστούνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Δήμου Πηνειού ήταν η επιθυμία του αποθανόντος εκλεκτού Γαστουναίου Διονυσίου Τσουρούτα του Παναγιώτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην διαθήκη που άφησε και βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Ειδικότερα σύμφωνα με πρακτικά δημοσίευσης ιδιόγραφων διαθηκών κατέλειπε στον Δήμο Γαστούνης μία οικία με το οικόπεδο αυτής που βρίσκεται στη θέση “Λυκοφωλιά” στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, με τον όρο να μην ιδιοκατοικηθεί από κανέναν, ούτε να ενοικιαστεί, αλλά να πωληθεί και από το ποσό που θα προκύψει από την πώληση, ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ θα δοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ θα δοθεί στον δήμο Γαστούνη και τέλος ποσό είκοσι χιλιάδων ευρώ καθώς επίσης και 200 ευρώ μηνιαίως αρχής γενομένης από 1η Αυγούστου 2016 θα δοθούν στον κ. Ανδρέα Γκούμα. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα προκύψουν από την πώληση του ακινήτου θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και ενσωματωμένα με άλλα χρήματα που υπάρχουν εκεί θα συσταθεί κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης και θα προορίζονται για την ενίσχυση των απόρων κορασίδων της Γαστούνης.

Ο Δήμαρχος Πηνειού δήλωσε πως ο Διονύσιος Τσουρούτας του Παναγιώτη, ήταν διακεκριμένο τέκνο της Γαστούνης, που υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση, μεγαλέμπορος δημιουργικός λάτρεψε τον τόπο του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. “Έφυγε από τη ζωή, πλήρους ημερών σε ηλικία 99 ετών και δεν ξέχασε την γενέτειρά του. Η μετά θάνατον προσφορά του εκλεκτού τέκνου της Γαστούνης είναι μεγάλη και μας συγκινεί».

Ο Δήμαρχος Πηνειού ανακοινώνει την διαθήκη του Διονυσίου Τσουρούτα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος